16:26:57    vrijdag, 03 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 19 december 2013 09:29 uur, laatst gewijzigd op 19 december 2013 09:31 uur

Lovende woorden voor Panta Rhei

Lovende woorden voor Panta Rhei

Op de foto: Het terrein tussen de Molenstraat en de Jan Kruijsenstraat in Boxtel waar het project Panta Rhei gerealiseerd wordt. (Foto: Albert Stolwijk).

Marc Rijs van Bouwfonds, de ontwikkelaar van het nieuwbouwplan Panta Rhei op de hoek van de Jan Kruijsenstraat en de Molenstraat, presenteerde begin oktober zijn ideeën over het terrein aan de welstandscommissie van de gemeente Boxtel. Woensdag werden de concrete ontwerpen getoond. Welstand oordeelde lovend over de ontwerpen, maar had ook enkele puntjes van kritiek.

Het plan omvat dertig woningen in het centrum van Boxtel waarvan de prijzen variëren tussen 185.000 tot 235.000 euro. De woningen worden in vier blokken verdeeld. Een gedeelte van de woningen ligt aan de Molenstraat en de Jan Kruijsenstraat, maar voor het plan moet ook een nieuwe straatnaam worden gerealiseerd.

De welstandscommissie adviseerde het duo de vorige keer om naar een eigentijdse en hedendaagse invulling te streven. Architect Pullen gaf aan dat hiermee in de ontwerpen duidelijk rekening is gehouden. De woningen bestaan uit rode bakstenen met opvallende zwarte accenten. De voordeuren hebben een donkerblauwe kleur. Boven deze deuren hangt een stalen luifel met een glasplaat. De welstandscommissie was lovend over deze aanpak, maar gaf de architect als tip mee om de zijgevel van een hoekwoning aan te passen.

Lees meer over het project Panta Rhei in Brabants Centrum van donderdag 19 december.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Elan Bikes support Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg TopSlank Geld en Makelaardij Alfa Remax-optimus buisman optiek Toverboom Podium Boxtel Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Geerts advies EmielTechniek