15:48:06    vrijdag, 03 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 31 januari 2014 00:08 uur, laatst gewijzigd op 31 januari 2014 00:18 uur

Loren Brouwers wint DichtSlamRap

Loren Brouwers wint DichtSlamRap

Op de foto: Winnares Loren Brouwers van DichtSlamRap 2014 wordt toegesproken door juryvoorzitter ACG Vianen. (Foto: Gerard Schalkx).

Jonge talenten én ervaren dichters streden donderdag in café Le Temps Perdu aan de Markt in Boxtel om de winst bij de elfde editie van DichtSlamRap. De jury kroonde een talent tot winnaar; De 22-jarige Loren Brouwers, die al twee keer in de préfinale van het poëzie-evenement stond, ging met de eerste prijs én een startbewijs voor de halve finale van het NK Poetryslam naar huis.

In de eerste ronden kregen alle deelnemers drie minuten en dertig seconden de tijd voor hun poëzieperformances. Vervolgens koos de jury, bestaande uit organisator Marcel Linssen, kunstenaar en juryvoorzitter ACG Vianen en dichter Maarten Gulden, vijf kandidaten voor de finale. Dit waren Bernhard Christiansen, Michelle Bracke, Pom Wolff, Maaike Haneveld en Loren Kremer. ,,Ik had ze stuk voor stuk allemaal willen laten winnen. Maar als je alle plussen en winnen bij elkaar zet, kom je op één naam uit: Loren Brouwers”, aldus Vianen. De publieksprijs ging naar Christiansen.

Tussen de performances van de verschillende deelnemers door verzorgden Lotte Dodion, winnares van vorig jaar, dichter Willem Adelaar en Martijn Kardol van BNN Radio gastoptredens. Donderdag verscheen ook de dichtbundel van DichtSlamRap. Een bloemlezing met daarin meer dan veertig gedichten, een keuze uit de beste inzendingen van dit jaar. De bundel is onder meer verkrijgbaar bij boekhandel Elckerlijc.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Geerts advies buisman optiek Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Meubelmakerijdenberg Alfa Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Toverboom Huidtherapie EmielTechniek Podium Boxtel Remax-optimus TopSlank Beleef Boxtel