RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:20:30    zaterdag, 17 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 24 oktober 2014 19:34 uur, laatst gewijzigd op 24 oktober 2014 20:00 uur

Lof voor 'culturele helden'

Lof voor \'culturele helden\'

Op de foto: Burgemeester Mark Buijs (links) ontving het eerste exemplaar van de nieuwste dichtbundel van Victor Vroomkoning, met illustraties van Ton Verstraten (rechts). (Foto: Albert Stolwijk).

In een bomvolle protestantse kerk werd vrijdagmiddag de dichtbundel 'Zag je onderweg het koren staan?' van Victor Vroomkoning, met illustraties van kunstenaar Ton Verstraten, gepresenteerd. Daarnaast werd een expositie van Verstraten met door het boek geïnspireerd werk geopend. Zaterdag 25 en zondag 26 oktober is in de kerk aan de Clarissenstraat in Boxtel de tentoonstelling tussen 12.00 en 17.00 uur te bezichtigen.

Vroomkoning, pseudoniem voor Walter van de Laar, is geboren in Boxtel en heeft zijn nieuwste bundel in eigen beheer uitgegeven. Van het boek, dat bestaat uit 34 gedichten, zijn tweehonderd exemplaren gedrukt. Burgemeester Mark Buijs ontving de eerste bundel. Hij roemde Vroomkoning en Verstraten en noemde hen 'culturele helden'. ,,Ik ben lyrisch over het werk van beide mannen. Zij geven uiting aan gevoelens die er leven, waardoor ze ervoor zorgen dat mensen stil blijven staan bij cultuur en anders leren kijken naar situaties en gebeurtenissen." Literair criticus Wam de Moor gaf een beschouwing over de bundel en muzikant Karel Bosman zong liederen die van toepassing waren op de meest recente bundel van Vroomkoning.

De dichter zelf genoot zichtbaar van de middag in de protestantse kerk. ,,Ik wilde meer met mijn gedichten en zocht daarom 1,5 jaar geleden de samenwerking met Ton. Hij heeft op eigen wijze mijn gedichten in illustraties vertaald. Mensen die nieuwsgierig zijn, kunnen bij de expositie kennismaken met het werk van Ton." Verstraten begaf zich volgens zichzelf op glad ijs door met een korte voordracht te komen waarin hij Vroomkoning een man noemde die gedreven is naar het ongrijpbare. ,,Ik ben onder de indruk van zijn prachtige gedichten."

Na dit weekend is de tentoonstelling tot en met eind december te bezichtigen in het Boxtelse gemeentehuis op afspraak met Kunststichting Boxtel, tel. 06-22 65 49 36.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Natasja fashion Koppelmans Huidtherapie Toverboom Zwanenberg adviesgroep Geerts advies Meubelmakerijdenberg Rijschool Dolman Olieenzo Geld en Makelaardij Doornmalen electro Tiga TopSlank Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen SNS Bank Café zaal Kloosterzicht 040Fit