RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
12:55:54    zondag, 21 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 04 april 2013 15:25 uur, laatst gewijzigd op 08 april 2013 17:33 uur

Locaties kV-station openbaar

Locaties kV-station openbaar

Op de foto: Met deze uit strobalen opgebouwde pop protesteert Lennisheuvel tegen de bouw van een kV-station nabij het kerkdorp. (Foto: Annelieke van der Linden).

UPDATE - De gemeente Boxtel heeft donderdag de acht locaties bekendgemaakt die afvielen voor de bouw van een hoogspanningsstation. D66 heeft het onderzoeksrapport gepubliceerd op haar website.

De gemeente maakte de bouwlocaties bekend nadat het actiecomité ’Zeg nee tegen kV’ in Lennisheuvel eind februari een verzoek op grond van de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) indiende. In de conclusies van het onderzoek naar geschikte bouwpercelen is te lezen dat een 10-150 kV-station eigenlijk het beste gesitueerd kan worden ten (zuid)oosten van het datacenter van Rabobank Nederland, op bedrijventerrein Vorst. Maar door uiteenlopende redenen vallen hier drie locaties af. De nu geplande bouwlocatie nabij Brede Heide opschuiven in noordelijke richting naar de Keulsebaan blijkt onhaalbaar vanwege de aanwezigheid van het lpg-station aan de Industrieweg.

Naast deze locaties op het nieuwe bedrijventerrein Vorst, zijn ook plekken op Ladonk onderzocht: bioMérieux, Colenhoef en Schouwrooij. Het voormalige BioMérieux bleek niet te koop, Colenhoef blijkt financieel en ruimtelijk onhaalbaar en het perceel aan de Schouwrooij (tegenover WSD) wordt inmiddels al ontwikkeld.

Aan de balie in de publiekshal van het gemeentehuis aan de Markt kan het onderzoeksrapport worden ingezien. Tegen betaling van 260 euro leges kan ook een kopie worden aangevraagd. D66 vindt dat onacceptabel en pleit ervoor het rapport op de gemeentelijke website te publiceren. De fractie heeft de stukken ingescand en deze op haar eigen website gepubliceerd.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding Beleef Boxtel SNS Bank Proef Culinair Gemeente Boxtel Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Olieenzo