RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:53:40    vrijdag, 19 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 20 juni 2013 17:45 uur, laatst gewijzigd op 24 juni 2013 16:40 uur

Locatie BioMérieux van de baan

Locatie BioMérieux van de baan

Het college van B. en W. volgde na het genomen besluit van de gemeenteraad over het kV-station een tweesporenbeleid: onderzoeken of de locatie BioMérieux een serieuze optie is en het raadsbesluit voor Vorst A, de andere locatie, voorbereiden. Het college van B. en W. laat donderdag weten dat de locatie BioMérieux een gepasseerd station is en dat ze afstand doet van dit tweesporenbeleid.

,,TenneT en Enexis zijn niet bereid de opleverdatum op te schuiven”, licht wethouder Wim van der Zanden toe. Ook zouden beide partijen de locatie Biomérieux niet wenselijk vinden in verband met de prijs en de onduidelijkheid over de verontreiniging van het perceel. Daarom richt het college van B. en W. zich op Vorst A aan de Keulsebaan, de locatie waarvoor de gemeenteraad groen licht gaf. De welstandscommissie boog zich woensdag over het ontwerp van het kV-station en oordeelde positief.

Actiecomité ZegneetegenkV stelt dat de gemeente Boxtel aan de vooravond staat van een grote fout. ,,Door Vorst A te kiezen als locatie voor het kV-station, zal dit bedrijven niet stimuleren om naar Boxtel te komen. Men zal niet kiezen voor een bedrijfshuisvesting naast een kV-station.” Het actiecomité laat wel weten dat ze bereid is met wethouder Wim van der Zanden om de tafel te zitten om de gekozen locatie ’een zilveren randje te geven’. Ook heeft burgemeester Buijs aangegeven het proces rondom het kV-station te willen evalueren. ,,Voor zover ik kan zien, zijn inhoudelijk de juiste keuzes gemaakt. De afwegingen en keuzes van het college zijn echter onvoldoende duidelijk gemaakt”, aldus de burgemeester.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Geld en Makelaardij Doornmalen electro Proef Culinair Olieenzo Huidtherapie SNS Bank Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel Beleef Boxtel