RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
20:33:55    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 25 maart 2014 23:20 uur, laatst gewijzigd op 25 maart 2014 23:22 uur

Lintje voor scheidend raadsnestor

Lintje voor scheidend raadsnestor

Op de foto: Ad van de Wetering is benoemd bij zijn afscheid als gemeenteraadslid benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. (Foto: Albert Stolwijk).

Van de 23 personen die de afgelopen vier jaar de Boxtelse gemeenteraad vormden, keren er negen niet terug na de verkiezingen van afgelopen woensdag. Dinsdagavond werden ze uitgezwaaid met lovende woorden van burgemeester Mark Buijs. Raadsnestor Ad van de Wetering werd hierbij benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Twintig jaar maakte Van de Wetering deel uit van de gemeenteraad. ,,Ooit was Boxtels Belang de grootste fractie, de laatste jaren was dat helaas niet meer zo. Toch stond ik er als eenmansfractie niet alleen voor. Ik heb altijd veel steun ondervonden van mijn partijgenoten”, sprak Van de Wetering, wiens partij vorige week definitief opging in INbox.

De steun van zijn partijgenoten straalde op de politicus af, vond burgemeester Buijs: ,,Want ook al was je een eenpitter, je was nooit chagrijnig en jouw inbreng in het debat was sfeerbepalend.”

De overige raadsleden die werden uitgezwaaid waren Guus Eltink (INbox), Paul van Hellemondt (VVD), Hans Maassen en Richard Permentier (PvdA/GroenLinks), Serjik Safarlou (Balans), Rien Schalkx (Combinatie95) en de CDA’er Betsie van der Sloot en Wim van Erp. Laatstgenoemd is herstellend van een operatie en kon daardoor zijn laatste raadsvergadering niet bijwonen. Via een brief die door de burgemeester werd voorgelezen dankte de oud-wethouder zijn collega-raadsleden. De overige vertrekkende politici spraken allen een kort dankwoord.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen SNS Bank Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Doornmalen electro