RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
12:42:01    zondag, 21 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 01 november 2013 11:25 uur, laatst gewijzigd op 01 november 2013 21:34 uur

Lintje voor Ruud van Nooijen

Lintje voor Ruud van Nooijen

Boxtelaar Ruud van Nooijen (66) is vrijdagavond in de raadzaal benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Van Nooijen ontving de koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Mark Buijs.

De uitreiking vond plaats tijdens een bijeenkomst waar de Stichting Cultuurgeschiedenis Boxtel-Meierij Hendrik Verhees de eerste Jonkers-Van der velden Cultuurprijs uitreikte. Negentien Boxtelaren waren voor de prijs genomineerd.

De verdiensten van Van Nooijen strekken zich uit op breed cultureel en maatschappelijk terrein. Zo is hij sedert 1976 secretaris van de Stichting Kerkconcerten Boxtel en organiseerde hij het Zuid-Nederlands orgelconcours regelmatig in de Sint-Petrusbasiliek.

Van Nooijen is voorts actief binnen de Heemkundekring Boxtel, warvoor hij onder secretaris was, maar zich ook inzette voor cultuurhistorische evenementen. Daarnaast maakte hij vele foto's, schrijft hij artikelen en houdt hij lezingen over historische Boxtelse onderwerpen.

Sinds 2003 is Van Nooijen nauw betrokken bij de Stichting Cultuurgeschiedenis Boxtel-Meierij Hendrik Verhees. Hij is secretaris en pr-man en vervult de rol als kartrekker voor de tien deelprojecten die in het Hendrik Verheesjaar zijn opgezet. Onlangs presenteerde de decorandus een boek over Hendrik Verhees.

Van Nooijen was als kapitein werkzaam bij de Koninklijke Landmacht. Vanuit die rol is hij medeoprichter en bestuurslid van de Stichting Veteranen Boxtel.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro SNS Bank Meubelmakerijdenberg Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Geerts advies