RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
02:01:04    dinsdag, 23 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 20 maart 2014 16:49 uur, laatst gewijzigd op 20 maart 2014 16:51 uur

Lintje voor Gerard Elissen

Lintje voor Gerard Elissen

Op de foto: Als vrijwiligers van de Invaliditeitsvereniging Boxtel ontving Gerard Elissen donderdagmiddag een koninklijke onderscheiding. (Foto: Henk van Weert).

Boxtelaar Gerard Elissen (84) is donderdag 20 maart in gemeenschapshuis De Walnoot koninklijk onderscheiden. Burgemeester Mark Buijs speldde de versierselen op die horen bij de benoeming tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Elissen is op een breed terrein actief in de Boxtelse samenleving. Sinds 1984 is hij als vrijwilliger nauw betrokken bij de Invaliditeitsvereniging, waar hij onder meer optreedt als omroeper bij verenigingsmiddagen, kienmiddagen en feestavonden. Ook verricht hij diverse hand- en spandiensten en schenkt hij koffie en thee. Sinds 1995 is Elissen ook actief in gemeenschapshuis De Walnoot. Onder meer als barman, elke maandagavond. De gedecoreerde heeft ook een grote staat van dienst binnen voetbalclub ODC, waar hij decennialang onder meer bestuurslid van de veteranenafdeling was.

Burgemeester Buijs onderbrak de kienmiddag in De Walnoot om te melden dat het zijne majesteit de koning had behaagd... ,,In het verleden heb ik altijd aangegeven dat ik niet zonodig een lintje hoefde. Maar nu de eer me te beurt valt, ben ik blij verrast. Ik zal de onderscheiding met trots en ere dragen."

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Geerts advies Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Proef Culinair Beleef Boxtel Gemeente Boxtel Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro SNS Bank Peijnenburg Verzuimbegeleiding