11:41:51    maandag, 30 maart 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 10 december 2011 21:08 uur, laatst gewijzigd op 11 december 2011 21:35 uur

Lintje voor Boxtelse gildebroeders

Lintje voor Boxtelse gildebroeders

Tijdens de jaarlijkse teeravond van het Boxtelse schuttersgilde Sint-Barbara & Sint-Joris hebben twee bestuursleden zaterdagavond een koninklijke onderscheiding gekregen. Deken-rentmeester Hans van Breugel en bestuurslid Henk Voermans werden door burgemeester Frank van Beers benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Zowel Van Breugel (64) als de een jaar oudere Voermans stonden in 1996 aan de wieg bij de hergeboorte van het Boxtelse gilde. Van meet af aan hebben zij zich sterk gemaakt voor de onderlinge schietcompetitie. Samen met anderen zorgen ze ervoor dat de gildetuin aan het Essche Heike er pico bello uitziet. In 2006 trad het tweetal toe tot het gildebestuur, steevast de overheid genoemd. Van Breugel beheert op accurate wijze de kas, terwijl Voermans leiding geeft aan de schietcommissie.

Niet alleen voor het gilde heeft het tweetal verdiensten. Beiden waren zij jarenlang actief bij de vrijwillige brandweer. Van Breugel is bovendien lid van Boxtel’s Harmonie.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Podium Boxtel Toverboom Geerts advies Meubelmakerijdenberg Elan Bikes support Remax-optimus Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Geld en Makelaardij Olieenzo Doornmalen electro Beleef Boxtel buisman optiek TopSlank Filipe