18:10:49    zondag, 05 juli 2020
brabants centrum logo
Zondag, 12 juni 2011 19:43 uur, laatst gewijzigd op 12 juni 2011 20:46 uur

Limuscene: contrastrijke pop

Limuscene: contrastrijke pop

Op de foto: Zanger David Marcelis van Lord Volture schreeuwt het uit. Rechts zijn broer Paul op gitaar in de toegift: 'Hearts of Steel'. (Foto: Albert Stolwijk).

Het contrast is groot. Wie op Eerste Pinksterdag de pittoreske dorpskom binnenwandelt en vanaf een afstandje een nostalgische zweef- én draaimolen ontwaart, verwacht geen rauwe hardrockklanken. Toch is dat vandaag mogelijk: in Liempde.

David Marcelis haalt alles uit de kast. De zanger zet met zijn band Lord Volture een imponerend muziekshow neer in de feesttent van het kleinschalige popfestival Limuscene. De Boxtelaar gaat volledig uit zijn dak op het podium en het publiek smult. De hoge kopstem die Marcelis regelmatig gebruikt, zorgt ervoor dat menigeen bedenkelijk kijkt. Oh jawel, het klinkt zuiver, maar hoe lang houdt iemand dat vol? Marcelis lacht na zijn optreden. ,,Het is ooit begonnen met schreeuwen. En met veel luisteren naar idolen als Judas Priest. Na een paar zanglessen wist ik hoe ik het best gebruik kan maken van mijn stemgeluid.”

Kasper van den Langenberg is pas net aanwezig. De jonge Liempdenaar wilde ook de derde editie van Limuscene niet missen. ,,Mooi dat zo’n evenement mogelijk is in ons dorp. Lord Volture is écht goed. Zelf heb ik hier vorig jaar ook opgetreden: met Funkadel. Daar speel ik basgitaar. Maar de bandleden zijn uitgewaaierd. Ik studeer nu in Nijmegen en anderen wonen in Boxtel en Utrecht. Niet echt praktisch dus. Laatst hebben we nog wel gespeeld tijdens ’Boer zoekt Band’ in Boxtel, maar momenteel staat het repeteren en optreden op een laag pitje.”

Van den Langenberg drinkt zijn pilsje op en loopt naar een groep vrienden. Die zitten op het gras in het Concordiapark en genieten van het zonnetje. En ze spelen. Nee, geen muziek maar… ’Mens erger je niet’. Ondertussen staat de formatie The Galactic Lo-Fi Orchestra op de planken. Mooie luistermuziek; veel rustiger dan de heavy metal van de vorige band. Kinderen nemen de houten tentvloer in bezit en zitten aandachtig te luisteren. Oók dat is Limuscene.

Medeorganisator Kees Berkelmans is tevreden: ,,Dit is helemaal wat we voor ogen hebben. Geen duizenden bezoekers, maar gewoon een gezellig muziekfeest met jong talent."

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Beleef Boxtel Doornmalen electro Alfa Toverboom Podium Boxtel Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij EmielTechniek Olieenzo Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Remax-optimus buisman optiek Elan Bikes support