RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:49:08    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 05 augustus 2014 14:13 uur, laatst gewijzigd op 05 augustus 2014 14:41 uur

Limonade langs de Lange Loop

Limonade langs de Lange Loop

Op de foto: Caspar en Hannah verkopen limonade op Dommeloord, aan het fiets- en voetpad Lange Loop. Lidy Slijters is wel toe aan wat verkoeling. (Foto: Henk van Weert).

Wat doen twee kinderen uit Amsterdam als ze op een mooie zomerdag bij oma in Boxtel logeren? Juist ja, ze verkopen limonade aan passanten! Hannah en Caspar wel in elk geval. En als het zo uitkomt dat iemand toevallig geen portemonnee op zak heeft? Nou, dan mogen ze gratis een bekertje ranja leegdrinken…

Hannah is negen jaar vertelt ze. ,,En we wonen aan de Prinsengracht in Amsterdam, maar vandaag zijn we een dagje bij oma.” ,,Ja, en morgen gaan we weer naar huis”, vult Caspar, die volgende week acht wordt, aan. Op de vraag welke smaken ranja er te koop zijn, wijzen de twee kinderen naar de vier verpakkingen: ,,Citroen, frambozen/cranberry, grenadine en ananas/kokos”.

De thermometer geeft 24 graden aan en de twee kinderen hebben zich onder een parasol geposteerd aan de Lange Loop, het fiets- en voetpad langs de Dommel. Ze kijken om, naar oma Gerry Morel en mama Chantal die het tweetal lachend in de gaten houden. ,,En papa is zojuist vertrokken naar Amsterdam. Op de fiets!”

Nauwelijk tien minuten nadat de kids hun tafeltje ter hoogte van Dommeloord hebben opgeklapt, komt Lidy Slijters voorbij. Ze laat haar labradoodle Aika uit. ,,Of ik iets te drinken lust? Nou uh… ja, eigenlijk wel. Maar ik heb geen geld bij me”, wijst ze naar het briefje dat Hannah op het tafeltje heeft staan. Een bekertje ranja kost tien cent, staat er in kleurige cijfers en letters. ,,Maar u mag het ook wel gratis opdrinken hoor. Want u zult wel dorst hebben”, zegt Caspar. ,,Het is tenslotte zó heet…”

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij SNS Bank Café zaal Kloosterzicht Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Olieenzo Proef Culinair