RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:00:53    dinsdag, 22 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 12 maart 2014 23:39 uur, laatst gewijzigd op 13 maart 2014 09:04 uur

Lijsttrekkers: 'Geen zakenbestuur'

Lijsttrekkers: \'Geen zakenbestuur\'

Op de foto: KRO-journalist en presentator Fons de Poel ondervraagt de acht lijsttrekkers van de Boxtelse politieke partijen over het economische beleid in de gemeente. (Foto: Stefan Latijnhouwers).

De meerderheid van de lijsttrekkers van de acht politieke partijen die 19 maart in Boxtel meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen zijn geen voorstander van een zakenbestuur.

Tossy de Man (PvdA/GroenLinks) stelde woensdagavond tijdens het debat van de Werkgeversvereniging Boxtel (WeB) in grand café Rembrandt dat mensen die in de lokale samenleving zijn geworteld het college moeten vormen en wethoudersposten moeten vervullen. ,,Wij willen liever geen geen college dat bestaat uit vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven die geen feeling met politiek hebben." 

Het was een van de zaken die tijdens het levendige debat, dat op kundige, scherpe en humoristische wijze geleid werd door journalist en tv-presentator Fons de Poel van de KRO, aan de orde kwam.

Daarnaast benadrukte directeur Erik Van der Heijden van de onderneming Van der Heijden Milieu- en Installatietechniek aan de Schouwrooij op bedrijventerrein Ladonk dat economische zaken nooit deel mag uitmaken van de portefeuille van de burgemeester. ,,In Boxtel voerde eerst Frank van Beers en nu weer Mark Buijs namens de gemeente Boxtel het woord over dit gevoelige beleidsterrein. Dat kan gewoon niet, economische zaken hoort thuis in het takenpakket van een wethouder", benadrukte Van der Heijden.    

Een beeldverslag van het debat van de Werkgeversvereniging Boxtel in grand café Rembrandt is te zien op de Facebook-pagina van nieuwsblad Brabants Centrum.   

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro SNS Bank Proef Culinair Geerts advies Olieenzo Geld en Makelaardij