RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
14:22:05    donderdag, 25 april 2019
brabants centrum logo
Maandag, 22 augustus 2011 14:00 uur, laatst gewijzigd op 25 augustus 2011 14:12 uur

Liever kermis dan school

Liever kermis dan school

Op de foto: De leerlingen van groep 8 voelen zich weer helemaal thuis op school. (Foto: Albert Stolwijk).

De leerlingen van de basisscholen moesten maandagochtend weer vroeg hun bed uit. Na zes weken vakantie brak de eerste dag van het nieuwe schooljaar aan. Ook leerlingen van basisschool De Hobbendonken kwamen rond 08.15 uur naar hun school en stonden op het plein te wachten tot de deuren opengingen. De meesten verheugen zich op het nieuwe schooljaar. Maar eerlijk is eerlijk: de Boxtelse kermis is een stuk leuker dan weer netjes in het lokaal zitten.

Max Traa, Cas Heijma, Teun van Antwerpen en Romée Schats zitten dit schooljaar in groep 7 bij juf Brechtje en juf Ine. ,,Ze zijn best leuk”, vindt Romée. ,,Onze klas is ook hetzelfde gebleven, daar ben ik wel blij mee.” In tegenstelling tot Romée hebben de jongens niet echt zin om weer naar school te gaan: ,,We willen naar de kermis”, roepen ze eensgezind. Vooral Max baalt ervan dat de vakantie voorbij is: ,,Mijn broer gaat naar de middelbare school en heeft nog een week vakantie. Niet eerlijk.”

De kinderen van De Hobbendonken hebben een bijzonder jaar voor de boeg: hun school bestaat veertig jaar. In 1971 opende de school haar deuren in de wijk Boxtel-Oost en was de eerste basisschool in de wijk. Het jubileum wordt gevierd met een reünie voor oud-leerlingen en oud-medewerkers. Ook staat er een feestweek gepland. Meer informatie en inschrijving voor de reünie: www.hobbendonken.nl.

 

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Olieenzo Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Gemeente Boxtel