18:59:15    dinsdag, 18 juni 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 15 april 2014 13:35 uur, laatst gewijzigd op 15 april 2014 15:53 uur

Liempdse judoka wint NK judo

Liempdse judoka wint NK judo

Op de foto: De Liempdse judoka Willem van Heerebeek en zijn trainer-coach Hans de Reuver zijn blij met de vierde nationale judotitel op rij.

Het begint bijna gewoon te worden. Liempdenaar Willem van Heerebeek is erin geslaagd voor de vierde keer op rij het Nederlands kampioenschap judo voor politiepersoneel te winnen. Van Heerebeek verdedigde zijn titel in de klasse tot 90 kilogram met succes.

De Liempdse judoka, die deel uitmaakte van een poule van vijf man, verloor zijn eerste twee gevechten in sportcentrum De Koploper in Lelystad. Doordat een van zijn opponenten moest opgeven met een blessure was de strijd nog niet gestreden.

De Liempdenaar won de volgende wedstrijd van de koploper in de poule door een volle ippon te scoren met een zogeheten ’uchi mata’. Omdat hierna sprake was van een gelijke stand, mochten de overgebleven judoka’s opnieuw het gevecht met elkaar aangaan. Van Heerebeek raakte op stoom en was vervolgens niet meer te stoppen. Het behalen van de nationale titel betekent dat hij ook mag deelnemen aan het EK in Oostenrijk.

Advertenties