RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
10:32:18    vrijdag, 19 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 23 december 2011 09:54 uur, laatst gewijzigd op 23 december 2011 10:05 uur

Liempds schuttersgilde te boek

Liempds schuttersgilde te boek

Op de foto: Cover van het boek dat Roger van Laere schreef over de Liempdse schuts. (Foto: Piet van Oers).

Een boek schrijven over een vereniging die 25 jaar bestaat, is wellicht wat overdreven. Dat beseft Roger van Laere zich terdege. Toch nam hij de pen ter hand. Want de club waaraan hij leiding geeft, heeft immers een eeuwenlange voorgeschiedenis. In ’Het Liempdse Gilde’ dat binnenkort verschijnt, beschrijft Van Laere hoe het oude begrip broederschap op een moderne manier invulling krijgt binnen Sint-Antonius Abt.

De Liempdse oud-huisarts heeft een indrukwekkende reeks boeken op zijn naam staan. Publicaties die hij als heemkundige in de loop van de jaren schreef over zijn woonplaats en de inwoners ervan. Het jubileumboek over het 25-jarige schuttersgilde Sint-Antonius Abt sluit daar naadloos op aan. ,,Ik beschrijf hoe het gilde tot stand kwam, maar ook welke gebruiken zoal binnen de vereniging worden gehanteerd. Gebruiken die vaak eeuwen teruggaan. Want ook in het verleden bestonden immers meerdere broederschappen.”

Het zilveren jubileum was eigenlijk al afgelopen jaar en wordt gevierd op zaterdag 21 januari 2012, als ook de naamdag van de patroonheilige wordt herdacht. In gildehuis Het Wapen van Liempde loopt onder meer een receptie van stapel waar ook het boek Het Liempdse Gilde ten doop wordt gehouden. Het gildeboek van Van Laere is bij voorinschrijving te koop voor 20 euro en te bestellen bij deken-schrijver Beerens via e-mail: josj.beerens@wxs.nl.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Huidtherapie Proef Culinair SNS Bank