01:49:20    donderdag, 09 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 31 januari 2014 10:37 uur, laatst gewijzigd op 31 januari 2014 12:29 uur

Liempde uurtje zonder stroom

Liempde uurtje zonder stroom

Op de foto: Bij de de plaatsing van rioleringspompen is in Liempde een stroomkabel stukgetrokken. Ruim 400 gezinnen zitten zonder elektriciteit. (Foto's: Albert Stolwijk).

UPDATE 3 - Bij graafwerkzaamheden aan de riolering in de Boxtelseweg ter hoogte van De Bocht is een vrijdagochtend een elektriciteitsleiding van energiebedrijf Enexis stukgetrokken. Ruim een uur lang zaten ruim vierhonderd aansluitingen zonder stroom. Rond 11.10 uur was het euvel verholpen. Klanten van Ziggo hadden tot rond het middaguur langer problemen met hun aansluiting.

In Liempde is de gemeente Boxtel deze week gestart met het plaatsen van pompen om overlast van rioolwater tijdens hevige regenval het hoofd te bieden. Bij de werkzaamheden is vrijdagochtend een distributieleiding geraakt, waardoor in het noordelijke deel van het dorp een groot aantal aansluitingen geen stroom had. Het betrof een 10.000 Volt-kabel, meldde woordvoerder Loek de Lange van Enexis.

Supermarkt Coop aan de Nieuwstraat had geen last van de stroomstoring. Kapsalon Janneke, aan de Boxtelseweg wel; de föhn, tondeuse en droogkap konden eventjes niet gebruikt worden, maar het knippen ging natuurlijk gewoon door.

De redactie kreeg meldingen binnen dat klanten van Ziggo geen telefoon, televisie en internet hadden. Volgens woordvoerder Erik van Doeselaar moeten in geval van stroomstoring de verdeelkasten opnieuw opgestart worden. Waarschijnlijk is dat ook hier het geval. Rond het middaguur was de Ziggo-aansluiting hersteld.

Auteur: Henk van Weert

Foto's

Liempde uurtje zonder stroom Liempde uurtje zonder stroom Liempde uurtje zonder stroom

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

TopSlank buisman optiek Remax-optimus Alfa Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Elan Bikes support Olieenzo Toverboom Filipe Doornmalen electro Huidtherapie Meubelmakerijdenberg EmielTechniek Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen