06:42:01    zaterdag, 04 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 06 december 2013 09:17 uur, laatst gewijzigd op 07 december 2013 16:10 uur

Liempde restaureert Franssenorgel

Liempde restaureert Franssenorgel

Op de foto: Zicht op het in 1876 gebouwde Franssenorgel. De restauratie van het neogotische instrument wordt ter hand genomen door de firma Verschueren Orgelbouw uit het Limburgse Heythuysen. (Foto: Marc Cleutjens).

,,Het instrument is wat kleurloos geworden en futloos wat de klank betreft.” Een pakkend citaat uit de wervende folder die in Liempde is opgesteld om het monumentale Franssenorgel in de parochiekerk Sint-Jans Onthoofding te restaureren. Niet minder dan 120.000 euro is benodigd om het instrument uit 1876 op te knappen. De Liempdse gemeenschap gaat voor een eigen bijdrage van 48.000 euro.

De actuele actiestand kan wekelijks bijgehouden worden in de kerk, die in 1867 in het Liempdse straatbeeld verrees. Links van de hoofdingang, net voor de eerste kerkbanken, staat een barometer die aangeeft dat de kerkgemeenschap al 19.500 euro heeft ingezameld. Het Franssenorgel is zo’n peperdure opknapbeurt meer dan waard, zo onderstrepen de initiatiefnemers van het project.

Net als de Liempdse parochiekerk is ook het instrument een rijksmonument dat het verdient om tot in lengte van jaren behouden te blijven. Onder het motto ’Liemt zet de juiste toon’ worden momenteel allerlei acties voorbereid die de komende maanden geld in het laatje moeten brengen.

Een van de acties is de uitgifte van renteloze obligaties. Wie de restauratie van het Franssenorgel in Liempde financieel wil ondersteunen, kan een donatie overmaken op rekeningnummer 15.64.51.840 ten name van de Stichting Restauratie Kerkorgel Liempde.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 5 december.

 

 

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Alfa Geld en Makelaardij Olieenzo Filipe Remax-optimus Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht buisman optiek Elan Bikes support TopSlank EmielTechniek Podium Boxtel Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Huidtherapie