RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:14:54    zondag, 21 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 06 december 2013 09:17 uur, laatst gewijzigd op 07 december 2013 16:10 uur

Liempde restaureert Franssenorgel

Liempde restaureert Franssenorgel

Op de foto: Zicht op het in 1876 gebouwde Franssenorgel. De restauratie van het neogotische instrument wordt ter hand genomen door de firma Verschueren Orgelbouw uit het Limburgse Heythuysen. (Foto: Marc Cleutjens).

,,Het instrument is wat kleurloos geworden en futloos wat de klank betreft.” Een pakkend citaat uit de wervende folder die in Liempde is opgesteld om het monumentale Franssenorgel in de parochiekerk Sint-Jans Onthoofding te restaureren. Niet minder dan 120.000 euro is benodigd om het instrument uit 1876 op te knappen. De Liempdse gemeenschap gaat voor een eigen bijdrage van 48.000 euro.

De actuele actiestand kan wekelijks bijgehouden worden in de kerk, die in 1867 in het Liempdse straatbeeld verrees. Links van de hoofdingang, net voor de eerste kerkbanken, staat een barometer die aangeeft dat de kerkgemeenschap al 19.500 euro heeft ingezameld. Het Franssenorgel is zo’n peperdure opknapbeurt meer dan waard, zo onderstrepen de initiatiefnemers van het project.

Net als de Liempdse parochiekerk is ook het instrument een rijksmonument dat het verdient om tot in lengte van jaren behouden te blijven. Onder het motto ’Liemt zet de juiste toon’ worden momenteel allerlei acties voorbereid die de komende maanden geld in het laatje moeten brengen.

Een van de acties is de uitgifte van renteloze obligaties. Wie de restauratie van het Franssenorgel in Liempde financieel wil ondersteunen, kan een donatie overmaken op rekeningnummer 15.64.51.840 ten name van de Stichting Restauratie Kerkorgel Liempde.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 5 december.

 

 

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding SNS Bank Huidtherapie