RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
08:52:29    zondag, 17 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 26 juli 2012 16:20 uur, laatst gewijzigd op 26 juli 2012 16:23 uur

Liempde huldigt Koen de Kort

Liempde huldigt Koen de Kort

Op de foto: Als ambassadeur van het Liempds Tourspel reikt Koen de Kort zaterdagavond de prijzen uit. (Foto: Marc Cleutjens).

Op de enige avond dat Koen de Kort deze week geen criteriums rijdt, zaterdag 28 juli, is hij in De Durpsherberg in Liempde om samen met wethouder Willie van de Langenberg de prijzen uit te reiken van het Liempds Tourspel. Aan deze competitie tussen wielerliefhebbers namen 164 mensen deel. De avond begint om 20.30 uur als De Kort wordt gehuldigd door fietstrimclub Het Groene Woud.

Ambassadeur Koen de Kort gaf na de finish van de Ster ZLM Toer in Boxtel in De Durpsherberg het startsein voor het Liempds Tourspel. Het inschrijfgeld was 10 euro per persoon. De helft van dit bedrag is prijzengeld en de rest gaat naar de zesjarige Ian, een jongen uit Liempde die lijdt aan de ziekte Pachyonychia Congenita. Het geld is bedoeld voor de stichting die onderzoek doet naar een medicijn om de aandoening te behandelen.

Nadat een cheque voor de zieke Ian is aangebode door De Kort en wethouder Van de Langenberg, worden tien geldprijzen uitgedeeld. Ook is er een prijs voor de rode lantaarndr ager, de deelnemer die als laatste eindigt op de lijst. Tenslotte is er nog een loterij waaraan alle 164 wielerliefhebbers kunnen deelnemen. Het Liempds Tourspel werd georganiseerd door Stichting Woudbloem Liempde. 

De helft van de opbrengst toertoto van de Boxtelse kaartclub Rikkeloth wordt aan hetzelfde doel besteed. De kaarters uit café Becoloth overhandigen tijdens de bijeenkomst in De Durpsherberg een cheque van 500 euro.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Geerts advies Doornmalen electro Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Meubelmakerijdenberg Huidtherapie SNS Bank Uitvaartonderneming Bijnen