18:42:57    dinsdag, 14 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 21 januari 2014 16:14 uur, laatst gewijzigd op 23 januari 2014 20:52 uur

Lezing over oude boerderijen

Lezing over oude boerderijen

Op de foto: Fraaie boerderij aan de Boomstraat in Gemonde. De plaatselijke heemkundevereniging Den Hogert houdt donderdag 23 januari een lezing over historische boerderijen. (Foto: Peter de Koning).

Heemkundevereniging Den Hogert houdt donderdag 23 januari vanaf 20.00 uur een lezing in dorpshuis De Kei aan de Sint-Lambertusweg in Gemonde. Jan van de Sande en Bert Timmermans vertellen tijdens de bijeenkomst met de titel ’In en om de boerderijen’ over boerderijen en hun bewoners.

Timmermans gaat in op de historie van de schaarser wordende historische boerderijen. Hij toont in woord en beeld hoe de bouw van een boerenwoning in zijn werk gaat en de constructies die gebruikt zijn voor de verschillende types. Van de Sande weidt na de pauze uit over de boerenbevolking in de laatste twee eeuwen. De Kei is geopend om 19.30 uur. De lezing is gratis toegankelijk voor leden, maar ook niet-leden zijn welkom. De entree bedraagt 2 euro per persoon.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Elan Bikes support Olieenzo Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek Uitvaartonderneming Bijnen Podium Boxtel Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Remax-optimus Geerts advies Beleef Boxtel buisman optiek Alfa Doornmalen electro TopSlank