RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
21:17:49    woensdag, 20 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 04 april 2014 15:11 uur, laatst gewijzigd op 04 april 2014 15:13 uur

Lezing over de uitvaartwereld

Lezing over de uitvaartwereld

De Boxtelse rouwfotograaf Boukje Canaan is donderdag 10 april met ritueel begeleider Esther van Duijnhoven te gast bij de Yarden Vereniging. Ze houden in het Strandpaviljoen aan de Boslaan 45 in Vught een lezing over de individuele invulling en vernieuwing van de uitvaartwereld.

De uitvaartwereld is volgens Canaan en Van Duijnhoven een andere dan twintig of dertig jaar geleden. Veel collectieve waarden zijn ingeruild en er is volop ruimte gekomen voor individuele invulling en vernieuwing. ,,Een goed afscheid helpt je verder”, stelt het tweetal.

Rouwfotografie en rituele begeleiding zijn twee relatief nieuwe begrippen in de uitvaart die daaraan kunnen bijdragen. Canaan en Van Duijnhoven zullen aan de hand van voorbeelden laten zien hoe beide vormen bijdragen aan een goed afscheid en van blijvende waarde blijken te zijn in perioden van rouw.

Tijdens de lezingen is er gelegenheid vragen te stellen. En wanneer daar aanleiding toe is zal ingegaan worden op achtergronden. Tijdens de afrondende borrel kunnen de aanwezigen gezamenlijk verder praten over hun ervaringen, verliezen en emoties.

De lezing in Vught duurt van 19.30 tot 22.00 uur. Vanaf 19.00 uur staat voor bezoekers koffie en thee klaar. Aanmelding is noodzakelijk via www.yarden.nl/agenda of telefoonnummer 0800–1292. De toegang is gratis. (Foto: Peter de Koning).

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Proef Culinair Meubelmakerijdenberg SNS Bank Huidtherapie Doornmalen electro Olieenzo Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen