00:37:14    woensdag, 15 juli 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 19 oktober 2013 21:58 uur, laatst gewijzigd op 19 oktober 2013 21:59 uur

Lezing over 'Slag om Boxtel'

Lezing over \'Slag om Boxtel\'

Op de foto: Kunstwerk van Huub Thorissen langs de Kapelweg in Boxtel, ter herinnering aan de Tommies, Britse militairen die vochten in de Slag om Boxtel. (Foto: Albert Stolwijk).

In 1794 vond bij Boxtel een veldslag plaats tussen een Frans leger en een troepenmacht van Nederlandse, Engelse en Duitse soldaten. Voorzitter Dik Bol van de Heemkundekring Boxtel geeft donderdag 24 oktober vanaf 20.00 uur in dorpshuis De Kei aan de Sint-Lambertusweg in Gemonde een presentatie in woord en beeld over deze veldslag.

De verschillende legers die in Brabant posities innamen telden samen 100.000 man. Zij waren ook actief op Gemonds grondgebied, maar er is echter niet veel in het landschap dat daaraan herinnert, op een aantal musketkogels en voorwerpen van soldaten na.

Naast de presentatie van Bol laat de werkgroep Archeologie van de Gemondse heemkundevereniging Den Hogert een selectie zien van vondsten uit die periode in Gemonde en omgeving. Voor leden van Den Hogert is toegang gratis. Ook niet-leden zijn welkom; zij betalen een bijdrage van twee euro per persoon.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

EmielTechniek TopSlank Filipe Elan Bikes support buisman optiek Meubelmakerijdenberg Olieenzo Alfa Beleef Boxtel Doornmalen electro Remax-optimus Geerts advies Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Toverboom Uitvaartonderneming Bijnen