21:59:30    woensdag, 26 juni 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 07 augustus 2014 09:23 uur

Lezing over Boxtelse historie

Lezing over Boxtelse historie

Op de foto: Een van de redoutes die in Boxtel lag, is gereconstrueerd: aan de Konijnshoolsedreef, nabij kasteel Stapelen. (Foto: Albert Stolwijk).

Bibliotheek De Meierij was onlangs op zoek naar KennisMakers, mensen die veel kennis hebben van een onderwerp en dat met anderen zouden willen delen. Boxtelaren Christ van Eekelen en Dik Bol van Heemkundekring meldden zich aan en geven vrijdag 8 augustus tussen 10.30 en 12.00 uur een lezing over de geschiedenis van Boxtel in de vestiging van de bibliotheek aan de Burgakker. De bijeenkomst is gratis toegankelijk.

Waar komt de naam Boxtel vandaan en hoe oud is het dorp eigenlijk? En waarom werden Eindhoven, ’s-Hertogenbosch en Tilburg wel steden en Boxtel niet? Van Eekelen en Bol geven morgen antwoord op deze vragen. En wat deze ochtend nog meer aan de orde komt, hangt van de toehoorders af. De slag bij Boxtel, de redoutes om de Belgen tegen te houden en de bouw van de Sint-Petrusbasiliek kunnen enkele voorbeelden zijn, maar er is meer te vertellen. Aanwezigen kunnen meepraten en vragen aandragen.

Het duo van de Heemkundekring Boxtel is enkele jaren geleden gestopt met werken en geniet sindsdien van historische verhalen, foto’s en kaarten van Boxtel. ,,De populariteit van de Facebookpagina ’Je bent een Boxtelnaar als…’ laat zien dat lokale geschiedenis steeds meer belangstelling krijgt”, aldus Bol en Van Eekelen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Geld en Makelaardij Doornmalen electro Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Olieenzo Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Gemeente Boxtel