08:30:58    woensdag, 17 juli 2019
brabants centrum logo
Maandag, 19 september 2011 15:07 uur, laatst gewijzigd op 22 september 2011 13:43 uur

Lezing Leidse prof over duurzaamheid

Lezing Leidse prof over duurzaamheid

Op de foto: Willie Peijnenburg. (Foto: Universiteit Leiden).

’Naar een duurzame leefomgeving – perspectief voor duurzaam handelen’. Dat is de titel van een lezing die oud-Boxtelaar Willie Peijnenburg, bijzonder hoogleraar aan de Universiteit Leiden, maandag 10 oktober verzorgt in de raadzaal van het gemeentehuis. Peijnenburg spreekt op uitnodiging van de werkgroep Lokale Agenda 21.

Afgelopen maandag hield Peijnenburg zijn oratie in Leiden, waar hij vorig jaar september werd benoemd tot bijzonder hoogleraar Environmental Toxicology and Biodiversity. Die verhandeling is de basis voor de lezing in Boxtel, meldt voorzitter Betsie van der Sloot van de plaatselijke Lokale Agenda 21. Zij kent de professor, die in 1984 afstudeerde aan de Technische Universiteit Eindhoven, nog uit zijn jeugd die hij doorbracht in Kleinderliempde.

Peijnenburg zal in het bijzonder aandacht besteden aan de invloed die klimaatverandering, wijziging in landgebruik en uitstoot van nieuwe stoffen hebben op de biodiversiteit, de verscheidenheid aan levensvormen.

Belangstellenden voor de lezing, die op 10 oktober om 15.00 uur begint, kunnen zich aanmelden bij Johan van den Biggelaar via e-mail: jbi@boxtel.nl. De bijeenkomst duurt tot circa 16.15 uur.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Olieenzo Geld en Makelaardij Doornmalen electro Beleef Boxtel