RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:37:15    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 24 augustus 2011 17:26 uur

Levend erfgoed op Velder

Tijdens de Dag van het Levend Erfgoed op landgoed Velder in Liempde zijn zondag 28 augustus diverse zeldzame dierrassen te zien. Trekpaarden, hoenders, eenden, rundvee en honden worden gepresenteerd tijdens het evenement. Daarnaast staan er activiteiten voor kinderen op het programma en wordt de winnaar van de verkiezing van Brabants mooiste boerderij bekendgemaakt.

Er zijn diverse pleinen ingericht waar allerlei activiteiten worden gehouden. Zo kunnen kinderen een speurtocht doen, meer leren over het verzorgen van dieren en touwtrekken tegen trekpaarden. De paarden doen mee aan een vaardigheidsparcours en een dressuurwedstrijd en de diverse Nederlandse rundveerassen worden gepresenteerd.

Op het hondenplein laten diverse rassen hun kunsten zien. Onder meer de Drentse patrijs, Hollandse herder, Saarlooswolfshond, kooikerhond en Wetterhoun komen in actie. Ook kunnen bezoekers kennismaken met verschillende schapen- en geitenrassen waaronder melkschapen, Toggenburgergeiten, heideschapen en landgeiten. Daarnaast is er aandacht voor het ras van het jaar: de krombek- en witborsteend.

Naast de vele activiteiten wordt ook de winnaar van de verkiezing van Brabants mooiste boerderij bekend gemaakt. Het Groot Duijfhuis in de Liempdse buurtschap Kasteren is hiervoor genomineerd, evenals boerderijen uit Drunen, Hilvarenbeek, Moerdijk, Nistelrode, Oud-Gastel en Vlijmen. De winnaar wordt rond 13.30 uur bekendgemaakt.

De entreeprijs voor het evenement bedraagt 7,50 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.dagvanhetlevenderfgoed.nl en op de dag zelf op landgoed Velder.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Olieenzo Peijnenburg Verzuimbegeleiding SNS Bank Geerts advies Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen