RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
10:44:47    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 19 augustus 2014 16:14 uur, laatst gewijzigd op 19 augustus 2014 16:28 uur

'Leuker dan voor tv hangen...'

\'Leuker dan voor tv hangen...\'

Op de foto: Koko van Gent (rechts) knutselde wat af vandaag tijdens het kindervakantiewerk. Samen met (v.l.n.r.) Julie Klaassen en de zusjes Karlijn en Nienke van Stekelenburg. (Foto: Henk van Weert).

Een kleine tweehonderd deelnemers waren dinsdag 19 augustus present bij het kindervakantiewerk dat voor het eerst in jaren weer werd gehouden in Boxtel. In en rond de brede school Wilgenbroek werd geknutseld, gesport en natuurlijk ook volop getimmerd.

Wout van Brunschot liet zich niet uit het veld slaan door de flinke regenbui die ’s middags uit de hemel viel. ,,We hebben net even zitten schuilen in onze hut. Maar dat wilden wel meer kinderen, dus we moeten eigenlijk uitbreiden”, grinnikte de 11-jarige leerling van basisschool De Beemden. Hij werd onder meer geholpen door Daniek Meijer (8) en Ido Lemmens (10). Alle drie zitten ze op de buitenschoolse opvang en kwamen zo op de kindervakantieweek terecht.

In de aula van de Wilgenbroek beplakken vier meiden glazen potjes met kleurige stukjes papier. ,,Als je er een kaarsje inzet ontstaat een heel mooi effect. Dat siert straks de woonkamer bij ons thuis mooi op”, vertelt Koko van Gent(9). ,,Het is leuker dan thuis voor de televisie zitten…” Julie Klaassen, net zo oud en ook leerling van basisschool De Spelelier knikt: ,,En we hebben ook al hockey gespeeld en gedanst in de gymzaal.”

Het kindervakantiewerk in Boxtel duurt woensdag 20 augustus ook van 09.30 tot 15.30 uur. Donderdagmiddag kan de jeugd er vanaf 13.00 uur terecht en van 17.30 tot 19.00 uur is er een ’première’. ,,Dan mogen alle kinderen die dat willen, aan hun ouders en grootouders laten zien wat ze deze dagen hebben gedaan”, zegt Nicole van Spaendonk van Buurtsportwerk Boxtel.

Kijk voor meer foto's op onze Facebookpagina.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij SNS Bank Huidtherapie Doornmalen electro Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg