RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
02:44:30    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 09 oktober 2011 15:55 uur, laatst gewijzigd op 13 oktober 2011 11:33 uur

Leuk weerzien in Hobbendonken

Leuk weerzien in Hobbendonken

Op de foto: Lachende gezichten van voormalige leerlingen bij het zien van oude klassenfoto's in De Hobbendonken. (Foto: Peter de Koning).

Ruim tweehonderd oud-leerlingen en voormalige leerkrachten haaldden zondagmiddag herinneringen op in basisschool De Hobbendonken aan de Beneluxlaan. De oudste basisschool van Boxtel-Oost bestaat veertig jaar; de reünie was het startsein van een feestweek.

In het lokaal van het eerste hoofd der school, meester Van den Berg, kijkt een groepje 50-plussers verbaasd rond. ,,Er is hier niets veranderd. Ja, alleen dat digibord was er destijds natuurlijk niet. Maar het plafond is nog hetzelfde en zelfs de muren zijn nooit geschilderd..." Adri Verhoeven maakte als zesdeklasser het eerste jaar van De Hobbendonken mee. ,,Ik kwam van de Sint-Franciscusschool in Breukelen; mijn ouders waren destijds net naar de Eikengaard verhuisd", vertelt de Boxtelse musicus.

Hij raakt in gesprek met fysiotherapeut Frans van der Pasch die van de toenmalige Sint-Paulusschool kwam en wiens ouders destijds in de buurtschap Onrooi woonden. Dini van Doremalen (nu Van Griensven) schuift ook aan: ,,Meester Van den Berg kon uren lang verhalen vertellen, maar echt veel geleerd hebben we niet", grinnikt ze. Van der Pasch knikt: ,,En vaak moesten we sigaretten voor hem gaan halen bij de Spar..." Het drietal ontmoet John van den Broek die inmiddels in Best woont. En later komen ook Rob van den Besselaar en Peter van der Pasch in het lokaal. Het wordt een leuk weerzien. Net als tussen heel veel andere oud-leerlingen en leerkrachten van toen en nu.

Auteur: Henk van Weert

Foto's

Leuk weerzien in Hobbendonken Leuk weerzien in Hobbendonken Leuk weerzien in Hobbendonken

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Geerts advies Doornmalen electro Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair SNS Bank Modecentrum Frans Theelen