21:06:16    maandag, 22 juli 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 28 mei 2013 15:43 uur, laatst gewijzigd op 28 mei 2013 15:51 uur

Lennisheuvel stemt in met kV

Lennisheuvel stemt in met kV

Op de foto: Naast de beoogde bouwlocatie (1) hebben B. enW. vier andere plekken laten onderzoeken voor een kV-station. (Afbeelding: gemeente Boxtel).

Voorafgaand aan haar maandelijkse vergadering houdt de gemeenteraad van Boxtel dinsdagavond vanaf 18.45 uur een extra hoorzitting. Op die manier krijgt het actiecomité Zeg nee tegen kV uit Lennisheuvel gelegenheid in te spreken over het belangrijkste punt op de raadsagenda: de locatiekeuze voor een hoogspanningsstation.

Donderdag besloot het college van B. en W. toe te geven aan de druk van de actievoerders én de gemeenteraad om aan alternatief aan te dragen voor de beoogde bouwlocatie (blauw blokje 1 op bovenstaand het kaartje) op bedrijventerrein Vorst, nabij woningen aan de straat Brede Heide. Nu wordt gekozen voor een plek aan de Keulsebaan, grenzend aan het parkeerterrein van het datacenter van Rabobank Nederland (rood blokje 3). De bouwlocatie schuift daarmee 75 meter op.

De gemeenteraad dient vanavond in te stemmen met zowel een bestemmingsplanwijziging die nodig is voor de nieuwe locatie, maar dient ook akkoord te gaan met een inkomstenderving van 1,6 miljoen euro. Dat bedrag loopt de gemeente Boxtel mis doordat aantrekkelijke bouwkavels op het nieuwe bedrijventerrein niet voor de geraamde prijs van de hand kunnen gaan.

Aanvankelijk reageerde het actiecomité teleurgesteld op de nieuwe locatie die B. en W. op het oog hebben. Het liefst zag men het zogeheten 10-150 kV-station verrijzen op het te koop staande perceel van BioMérieux aan de overkant van de Keulsebaan. Die plek valt volgens het college af omdat delen van het terrein niet te koop blijken of verontreinigd zijn. Na bestudering van de stukken zegt woordvoerder Jarko van Nunen dat ’Zeg nee tegen kV’ alsnog tevreden is met locatie 3.

De hoorzitting begint dinsdag 28 mei om 18.45 uur; aansluitend start om 19.30 uur de gemeenteraadsvergadering. De stukken hiervoor zijn hier te raadplegen.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Proef Culinair Doornmalen electro Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Meubelmakerijdenberg Olieenzo Huidtherapie Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht