RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
01:30:57    zaterdag, 17 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 10 juni 2014 21:53 uur, laatst gewijzigd op 10 juni 2014 21:57 uur

Lennisheuvel bruist van ideeën

Lennisheuvel bruist van ideeën

Op de foto: In natuurpark Boscheind klom Marieke van den Heuvel van het wijkorgaan Rond Kerk en Orion op een bankje om onder meer te pleiten voor een kunstwerk in de vorm van een obelisk. (Foto: Henk van Weert).

De gemeenteraad van Boxtel heeft dinsdagavond 10 juni een werkbezoek gebracht aan Lennisheuvel. Vertegenwoordigers van onder andere wijkorgaan Rond Kerk en Orion, parochiebestuur en de Sint-Theresiaschool maakten hun wensen kenbaar tijdens een rondgang door het kerkdorp.

Uitbreiding van het gemeenschapshuis, nieuwbouw op de locatie Heerenbeekloop, aandacht voor een krimpende schoolbevolking, een gedeeltelijke herinrichting van de speeltuin en de plaatsing van een kunstwerk in natuurpark Boscheind. Het is een greep uit de reeks verzoeken die vanuit de Lennisheuvelse gemeenschap naar voren werd gebracht. ,,Met zo’n twaalfhonderd inwoners is Lennisheuvel qua aantal niet zo groot, maar ik hoop toch dat de gemeenteraad middelen ter beschikking stelt om onze wensen te realiseren”, sprak voorzitter Jarko van Nunen namens het wijkorgaan.

Twan Tiebosch, die afgelopen jaar leiding gaf aan het opstellen van een integraal dorpsontwikkelingsplan, deelde aan het einde van de rondwandeling samen met Marieke van den Heuvel, een van de mensen die op diverse plekken in het dorp een toelichting verzorgde, ansichtkaarten uit. ,,Richt die aan uzelf en lever ze weer bij ons in. Dan zorgen wij dat u na de zomervakantie, als u in de raadzaal verder praat over ons, de groeten krijgt uit Lennisheuvel. Zodat u ons niet vergeet.”

Burgemeester Mark Buijs prees de wijze waarop Lennisheuvel van zich liet horen.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Kindertuin Rijschool Dolman Uitvaartonderneming Bijnen Tiga TopSlank Geerts advies Zwanenberg adviesgroep Huidtherapie Toverboom Doornmalen electro Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg 040Fit Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Koppelmans