21:47:42    dinsdag, 23 juli 2019
brabants centrum logo
Maandag, 03 maart 2014 09:01 uur, laatst gewijzigd op 03 maart 2014 09:06 uur

Lennisheuvel bijeen over bouwen

Lennisheuvel bijeen over bouwen

De gemeente Boxtel en Rond Kerk & Orion houden donderdag 6 maart vanaf 20.00 uur een bijeenkomst over bouwen voor starters en senioren in Lennisheuvel. De bijeenkomst wordt gehouden in gemeenschapshuis Orion en begint om 20.00 uur.

Onlangs zette de gemeente een eerste stap in het realiseren van woningbouw in Lennisheuvel. Als grondlegger werd gebruik gemaakt van het integraal dorpsontwikkelingsplan waarin ook een paragraaf is opgenomen over woningbouw in het kerkdorp. Uitgangspunt is kleinschaligheid voor vooral senioren en starters, levensloopbestendig bouwen of verbouwen en pluksgewijs bouwen met behoud van het dorpse karakter.

Er is volgens gemeente en Rond Kerk & Orion gekozen voor een ruim studiegebied voor vijftig woningen. Welk deel van dit ruime studiegebied uiteindelijk afvalt of deel uitmaakt van een concreet plangebied, is op dit moment nog niet duidelijk. ,,Vóór onze gemeenteraad hierover besluit, spreken we met de inwoners van Lennisheuvel over de nu bekende ideeën”, aldus de gemeente. (Foto: Heerenbeekloop, door Peter de Koning).

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Olieenzo Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel