RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
01:59:49    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 08 oktober 2013 15:32 uur, laatst gewijzigd op 08 oktober 2013 15:37 uur

Lemen wand in park Boscheind

Lemen wand in park Boscheind

Op de foto: Wethouder Peter van de Wiel droeg dinsdag zelf ook een steentje bij aan de lemen wand in natuurpark Boscheind. (Foto: Annelieke van der Linden).

De contouren van een Romeinse hoeve die vroeger op de plek van het Rabobank Datacenter stond, zijn al een tijd zichtbaar in natuurpark Boscheind te Lennisheuvel. Daar staan eikenhouten palen in de vorm van de hoeve. Sinds dinsdag staat daar een lemen wand bij.

Leerlingen uit groep 8 van de Sint-Theresiaschool waren uitgenodigd in Boscheind om een houten muurtje te bewerken met leem uit Munster. Een aantal kinderen kreeg de taak om de leem met blote voeten aan te stampen, terwijl anderen de muur besmeerden met de grondsoort.

,,Het is hartstikke fijn dat jullie ons helpen met de wand”, zo sprak wethouder Peter van de Wiel de kinderen toe. ,,Natuurpark Boscheind heeft te maken met de geschiedenis, maar ook met de toekomst. Ik hoop dat inwoners van Lennisheuvel, maar ook andere bezoekers zien wat een prachtig dorp dit is als ze Boscheind zien." Ook de wethouder moest eraan geloven. Als een volleerd metselaar vulde hij het laatste open stukje van de wand met leem.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Olieenzo Proef Culinair SNS Bank