19:07:55    donderdag, 16 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 08 oktober 2013 15:32 uur, laatst gewijzigd op 08 oktober 2013 15:37 uur

Lemen wand in park Boscheind

Lemen wand in park Boscheind

Op de foto: Wethouder Peter van de Wiel droeg dinsdag zelf ook een steentje bij aan de lemen wand in natuurpark Boscheind. (Foto: Annelieke van der Linden).

De contouren van een Romeinse hoeve die vroeger op de plek van het Rabobank Datacenter stond, zijn al een tijd zichtbaar in natuurpark Boscheind te Lennisheuvel. Daar staan eikenhouten palen in de vorm van de hoeve. Sinds dinsdag staat daar een lemen wand bij.

Leerlingen uit groep 8 van de Sint-Theresiaschool waren uitgenodigd in Boscheind om een houten muurtje te bewerken met leem uit Munster. Een aantal kinderen kreeg de taak om de leem met blote voeten aan te stampen, terwijl anderen de muur besmeerden met de grondsoort.

,,Het is hartstikke fijn dat jullie ons helpen met de wand”, zo sprak wethouder Peter van de Wiel de kinderen toe. ,,Natuurpark Boscheind heeft te maken met de geschiedenis, maar ook met de toekomst. Ik hoop dat inwoners van Lennisheuvel, maar ook andere bezoekers zien wat een prachtig dorp dit is als ze Boscheind zien." Ook de wethouder moest eraan geloven. Als een volleerd metselaar vulde hij het laatste open stukje van de wand met leem.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Remax-optimus TopSlank Huidtherapie Olieenzo Filipe Meubelmakerijdenberg buisman optiek Podium Boxtel Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Beleef Boxtel Elan Bikes support Alfa Toverboom