RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:33:07    woensdag, 20 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 16 april 2011 09:53 uur, laatst gewijzigd op 16 april 2011 09:55 uur

’Lekker veel gehakt in worstenbroodjes’

’Lekker veel gehakt in worstenbroodjes’

Op de foto: Het maken van worstenbroodjes is een tijdrovend maar leuk klusje, vinden de bakkers van dagcentrum De Werf. Elke dinsdag worden hier worstenbroodjes gebakken. (Foto: Albert Stolwijk).

Elke dinsdag is het ’worstenbroodjesbakdag’ voor de medewerkers van de bakkerij in dagcentrum De Werf. Worden op andere dagen ook taarten, cake en pizzabroodjes gemaakt, op dinsdag ligt de nadruk op het bakken van worstenbroodjes. De bakkers, allen mensen met een beperking, nemen komende maandag deel aan de verkiezing van het lekkerste Brabantse worstenbroodje in de categorie hobbybakkers. Zelf zijn ze overtuigd van hun succes: ,,Onze worstenbroodjes zijn het lekkerst.”

Het deeg en gehakt zijn vooraf al klaargemaakt. Het gehakt wordt door de bakkers zelf gekruid, tot worstjes gedraaid en tot dinsdag bewaard in de koeling. De taakverdeling op dinsdagochtend is helder. Twee bakkers rollen de bolletjes deeg uit, drie anderen leggen de worstjes erin en maken de broodjes dicht. Vervolgens wordt er een laagje ei op het broodje gesmeerd. ,,Dan worden ze mooi bruin in de oven”, legt Carolien uit.

Vandaag worden 180 worstenbroodjes gebakken. Ze zijn bestemd voor bestellingen en losse verkoop aan particulieren én medewerkers van Cello. De worstenbroodjes kosten zeventig eurocent en zijn verkrijgbaar bij dagcentrum De Werf. De medewerkers hebben het erg naar hun zin in bakkerij. ,,Met kerst is het heel erg druk en dan is het niet altijd leuk om te werken”, vindt Anne. ,,We hebben het heel gezellig met elkaar, maar we hebben het ook erg druk.”

Auteur: MARIËLLE WIJFFELAARS

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Proef Culinair Olieenzo Doornmalen electro Beleef Boxtel Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg