01:46:49    dinsdag, 07 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 01 juni 2011 15:29 uur, laatst gewijzigd op 01 juni 2011 17:15 uur

Lekker rustig op straat

Lekker rustig op straat

Op de foto: De zandberg in de straat Tongeren vormde een ware trekpleister voor de jeugd tijdens de Nationale Buitenspeeldag. (Foto: Albert Stolwijk).

De Boxtelse jeugd en hun ouders beleefden woensdag tijdens de Nationale Buitenspeeldag, de nieuwe naam voor de Nationale Straatspeeldag, een geweldige middag. Verspreid over Boxtel waren verschillende straten afgesloten voor het verkeer, waardoor de kinderen vrij spel hadden en zich op de weg konden uitleven waar normaal auto's en andere verkeersdeelnemers voorbijrazen. Brabants Centrum nam een kijkje in de straten Tongeren en de Beethovenring.

,,Wat heerlijk dat de weg een keer dicht is voor het verkeer. Normaal wemelt het hier van de auto's die bovendien vaak veel te hard rijden. Bovendien hebben we hier te maken met veel grof landbouwverkeer en ook sluipverkeer. Nu hoeven we even niet steeds op onze hoede te zijn." Liesbeth van Esch genoot woensdag zichtbaar van het mooie weer en met name van de rust in de normaal zo drukke straat Tongeren. Samen met veel buurtgenoten keek ze ontspannen toe hoe de kinderen zich vermaakten op hun fietsen, skelters, waveboards en skeelers.

Wibe Langerwerf (9) was vooral in zijn nopjes met de grote zandberg op de weg die een grote aantrekkingskracht had op vele kinderen. ,,Het is echt heel bijzonder om hier midden op straat te spelen, zonder dat je bang hoeft te zijn en steeds moet opletten of er geen auto's aankomen. We kunnen heerlijk onze gang gaan, zo zou het altijd moeten zijn." Lieke van Hal (6) reed onverstoorbaar op haar fietsje, steeds van de ene naar de andere kant van de straat. ,,Die zandberg vind ik ook wel grappig, maar fietsen vind ik echt het allerleukste om te doen. Er kan nou toch geen auto aankomen, dus ik denk dat ik dit maar heel de middag blijf doen."

Bij de speellocatie aan de Beethovenring in Boxtel-Oost kon de spelende jeugd onder meer kiezen voor een container met speelzand en een springkussen. Tessa van der Linden (9) zat helemaal onder het zand.  ,,Dat is nog eens fijn spelen in zo'n grote bak met zand, al word je er wel een beetje vies van", lachte Tessa. ,,Op andere dagen spelen we hier ook wel eens, maar moet je altijd uitkijken voor het verkeer. Bovendien staan hier dan altijd auto's geparkeerd, waardoor je toch goed moet oppassen."

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Geerts advies TopSlank Elan Bikes support Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Huidtherapie Doornmalen electro Toverboom Alfa Podium Boxtel Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen buisman optiek Filipe Remax-optimus