RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
20:14:07    donderdag, 25 april 2019
brabants centrum logo
Zaterdag, 18 augustus 2012 14:44 uur, laatst gewijzigd op 19 augustus 2012 12:13 uur

'Lekker relaxen' in tropisch Boxtel

\'Lekker relaxen\' in tropisch Boxtel

Op de foto: Voor verkoeling tijdens de tropische hitte moet je bij De Langspier zijn. De recreatieplas beleeft een topweekeinde. (Foto: Albert Stolwijk).

Wat doen Boxtelaren in dit tropisch warme weekeinde? Van alles, zo blijkt zaterdag tijdens een rondgang langs onder meer natuurgebied Kampina,  recreatieplas De Langspier, het Leysenven, de sportvelden van voetbalvereniging ODC en hockeyclub MEP en het centrum van het dorp. Maar wel lekker 'op het gemakkie'. 

 ,,Bah, wat is het toch verschrikkelijk heet", zegt een meisje die op het gras in park Molenwijk op een kleed zit. ,,Dan neem je toch een duik in het Leysenven", lacht haar vriendin. ,,Je moet je gewoon niet druk maken en gewoon relaxed blijven. Dan heb je nergens last van." Een goede tip, want het is inmiddels al zo'n 33 graden. In het park kun je bijna een kanon afschieten, al zijn er bij het prachtige ven wel een paar mannen aan het vissen. Aan de andere kant spelen wat kinderen vlak bij het water, die een blauw Bavaria-tentje als 'uitvalsbasis' hebben opgezet. 

Tropische temperaturen in Nederland. Wat doe je op zo'n extreem warme dag in Boxtel? ,,Dan ga je lekker zwemmen in een buitenbad", zegt Yuri Bastiaansen uit Maastricht op de goed gevulde parkeerplaats bij De Langspier. Uit Maastricht? ,,Ik logeer dit weekeinde bij een studievriend uit Boxtel, maar die ligt al in het water. Ik moest snel even terug naar de auto omdat ik iets vrij essentieels vergeten ben. Mijn zwembroek..." 

SPORTEN

De Langspier beleeft een topweekeinde, zaterdagmiddag rond de klok van twee uur is sprake van absolute topdrukte. Op de parkeerplaats en de fietsenstalling is bijna geen plekje meer te vinden, terwijl er zelfs auto's geparkeerd staan van het spoor tot aan het kapelletje richting Esch. Er wordt behalve gezwommen, ook opvallend veel gesport en lekker geluierd natuurlijk. De sfeer is heerlijk ontspannen en lay back.

Op deze warme zaterdag worden bij ODC en MEP en op de tennisbanen van LTV De Merletten gewoon wedstrijden gespeeld. Het seizoen is immers weer begonnen, maar tijdens de duels worden wel regelmatig drinkpauzes ingelast voor de spelers. Veel toeschouwers geven de voorkeur aan een plaatsje in de schaduw.

Een paar kilometer verderop bij 'De Posthoorn' op de grens van Boxtel en Haaren is er geen sprake van grote drukte op de parkeerplaats, vanwaar wandelaars het natuurgebied Kampina kunnen intrekken. Verkoeling zoeken in het bos is met deze temperaturen kennelijk geen aantrekkelijke optie. Verkopers van ijs en frisdrank doen op deze warme dagen goede zaken. Bij het BP-station aan de Baanderherenweg worden vandaag veel flesjes drinken afgerekend. ,,Lekker voor in de warme auto", zegt een klant. ,,Wat is het hier trouwens lekker koel. Ik blijf hier nog even, denk ik." 

KERMIS

Een wandeling door het centrum van Boxtel leert dat het voor een zaterdagmiddag vrij rustig is in de winkelstraten. Bij de Zwaanse brug staan enkele leden van de SP Boxtel klaar om folders uit te delen aan voorbijgangers. De socialisten, die zo hoog scoren in de peiling met als boegbeeld lijsttrekker Emile Roemer, starten vandaag in Boxtel met de verkiezingscampagne. ,,Als je wil kan je zelfs met een levensgrote Roemer op de foto", wijst Willem van Meurs, voormalig fractievoorzitter van de plaatselijke SP-afdeling, op een levensgrote display van populaire politicus uit Boxmeer.    

Ook op het Breukelsplein en de Markt waar de kermisattracties opgesteld staan, loopt het nog niet bepaald storm. ,,Niet vreemd toch met deze hitte", zegt een van de exploitanten. ,,Ik zit hier nou ook niet bepaald voor mijn lol, maar de plicht roept nou eenmaal. Pas later op de avond verwacht ik wat meer mensen. Ik vermaak me wel hoor. Gewoon lekker op 'het gemakkie' doen. Dan komt het wel goed."   

            

  

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Beleef Boxtel SNS Bank Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Olieenzo Doornmalen electro