RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
10:30:30    donderdag, 20 september 2018
brabants centrum logo


agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
úúf

agendaAgenda

volledige agenda >>
Donderdag, 10 november 2011 15:57 uur, laatst gewijzigd op 10 november 2011 15:58 uur

Legaat voor vrijwilligers hospice

Legaat voor vrijwilligers hospice

Op de foto: De drie hospicekamers bij verpleeghuis Liduina zijn klaar. In een later stadium moeten nog een familiekamer en entree aangebouwd worden. Daarvoor moet eerst de oude verpleeghuisvleugel (achtergrond) worden gesloopt. (Foto: Albert Stolwijk).

Met zo’n 120 bezoekers werden de verwachtingen voor de open dag van het toekomstige hospice bij verpleeghuis Liduina zaterdag ver overtroffen. ,,De mensen waren allemaal erg belangstellend en reageerden enthousiast”, blikt locatiedirecteur Ruud Broeksteeg van het Boxtelse verpleeghuis terug.

Deelnemers aan de open dag konden een kijkje nemen in de drie kamers waar vanaf volgend jaar zomer terminale patiënten hun laatste levensdagen kunnen doorbrengen. Vooraf kregen ze uitleg over wat een hospice eigenlijk is en hoe het er in zijn werk gaat. Naast locatiedirecteur Broeksteeg van Liduina, vertelde Marja Verhagen over de Stichting Nabij die vrijwilligers opleidt om de patiënten en hun familie te begeleiden.

Bovendien gaf Marcel van Roosmalen uitleg over de stichting Vrienden van het Hospice, die gelden inzamelt voor de inrichting van het nieuwe zorgcomplex; de doelstelling is om 50.000 euro bijeen te brengen. ,,De vriendenstichting is inmiddels ook een legaat van 100.000 euro in het vooruitzicht gesteld. Dat bedrag van een gulle Boxtelaar die anoniem wil blijven, is speciaal bedoeld voor de opleiding en faciliteiten van de vrijwilligers die zich gaan inzetten voor het hospice en wordt apart gezet”, aldus Broeksteeg.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Beleef Boxtel Rijschool Dolman Tiga 040Fit TopSlank Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Kindertuin Toverboom Natasja fashion Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Geerts advies Huidtherapie Koppelmans