01:20:16    woensdag, 08 april 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 16 december 2011 09:33 uur, laatst gewijzigd op 16 december 2011 09:37 uur

Leerlingen JRL mogen demonstreren

Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) organiseert woensdag 21 december een demonstratie op de Dam in Amsterdam om actie te voeren tegen de wet op de onderwijstijd. Het Jacob-Roelandslyceum geeft haar leerlingen toestemming aan de staking deel te nemen.

Het wetsvoorstel op de onderwijstijd is op 22 november door de Tweede Kamer goedgekeurd. De urennorm is een van de onderdelen van het voorstel. Hierin staat hoeveel onderwijsuren de school moet verzorgen voor haar leerlingen. De norm werd jaarlijks vastgesteld op 1000 klokuren. Vlak voordat de wet op 22 november is aangenomen door de Tweede Kamer, werd de norm opgehoogd naar 1040 uur.

De directie van het JRL laat in een brief naar de ouders van de scholieren weten dat zij niet begrijpen waarom het wetsvoorstel nodig is. ,,De vraag is of er überhaupt een dergelijke urennorm zou moeten zijn. We vinden dat de overheid moet volstaan met het bepalen van wat het onderwijs behoort te doen, maar van de wijze waarop weg moet blijven”, is in de brief te lezen.

Het JRL heeft begrip voor de actie van het LAKS en staat haar leerlingen toe deel te nemen aan de demonstratie op 21 december. Scholieren moeten dit voor 19 december kenbaar maken bij hun afdelingsleider. De lessen op het JRL gaan die dag gewoon door.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Olieenzo Elan Bikes support EmielTechniek Remax-optimus Huidtherapie TopSlank Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht buisman optiek Podium Boxtel Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Geld en Makelaardij