RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
20:11:27    donderdag, 25 april 2019
brabants centrum logo
Maandag, 24 februari 2014 15:45 uur, laatst gewijzigd op 25 februari 2014 09:09 uur

'Leden spaarkas krijgen geld terug'

\'Leden spaarkas krijgen geld terug\'

De circa 125 carnavalsvierders die wekelijks geld storten in de spaarkas van de Boxtelse horecabedrijven De Comsche Hoeve en De Nieuwe Stuiver, krijgen allemaal hun inleg terugbetaald. Dat meldt horecaexploitant Bernard van Stekelenburg mede namens zijn compagnon Perry van Weert. Donderdag 20 februari bleek dat de penningmeester van de spaarkas de bankrekening met enkele tienduizenden euro’s had leeggehaald.

Een man die al jarenlang de spaarkas met enkele vrienden beheerde, verliet donderdag zijn woning in Vught en liet een briefje achter voor zijn vrouw met de mededeling dat hij het niet meer zag zitten. Dat meldt Van Stekelenburg: ,,We waren even bang dat hij zichzelf iets had aangedaan, maar uiteindelijk konden we hem in het buitenland traceren. We hebben hem over kunnen halen om terug te keren en gezamenlijk een oplossing te zoeken”, vertelt Van Stekelenburg.

De horecaondernemer heeft met zijn zakenpartner besloten de ingelegde tegoeden persoonlijk voorschieten aan de leden van de spaarkasvereniging. Met de penningmeester, die zijn fraude heeft bekend, is afgesproken dat hij het ontbrekende geld over een langere termijn terugbetaalt aan beide kroegbazen. ,,Het is een triest geval. Er is geen sprake van een drugs- of gokverslaving. De man, die hier al jaren over de vloer kwam en bij iedereen als heel betrouwbaar overkwam, heeft steeds het ene gat met het andere proberen te dichten. Totdat het niet meer lukte…”, aldus Van Stekelenburg.

De berichten dat bij de politie aangifte is gedaan van diefstal, worden door Van Stekelenburg tegengesproken. ,,We hebben wel direct wijkagent Jack van Rijs op de hoogte gesteld toen we donderdag het nieuws van de verdwijning hoorden. Maar van aangifte is geen sprake. Ik verwacht ook niet dat het tot een aanhouding zal komen. Wat de man heeft gedaan is niet goed te praten, maar de schande dat dit nu allemaal aan het licht komt, is al erg genoeg voor hem.”

Van Stekelenburg benadrukt dat hij noch Van Weert rechtstreeks betrokken waren bij de spaarkas. ,,Het was iets van onze klanten. We hebben ons er altijd bewust afzijdig van gehouden.” Dat de twee horecaondernemers zelf de portemonnee trekken om de tegoeden aan te zuiveren, is volgens Van Stekelenburg logisch. ,,We beseffen heel goed dat deze hele situatie een negatieve uitstraling heeft op ons bedrijf.

Er komt geen nieuwe spaarkas in De Comsche Hoeve en De Nieuwe Stuiver, aldus Van Stekelenburg. ,,Het is niet meer van deze tijd om bekenden zulke grote bedragen toe te vertrouwen. Mensen moeten maar bij de bank sparen voor hun carnavalsuitjes."

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Doornmalen electro Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies Olieenzo Meubelmakerijdenberg SNS Bank Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel