06:50:54    donderdag, 18 juli 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 13 september 2012 12:44 uur, laatst gewijzigd op 13 september 2012 12:49 uur

Led-verlichting in wijk Munsel

Led-verlichting in wijk Munsel

Op de foto: Wethouder Willie van de Langenberg (rechtsboven) plaatst samen met Gijs van Zutphen, monteur bij A.Hak, een LED-armatuur. (Foto: Albert Stolwijk).

In de Boxtelse wijk Munsel wordt de straatverlichting in september en oktober omgebouwd tot led-verlichting. Wethouder Willie van de Langenberg gaf donderdagochtend het startsein voor de werkzaamheden door zelf twee lantaarnpalen om te bouwen aan de Lijndakker en de Kruisboog.

Sinds vorig jaar is een aantal lantaarnpalen in de wijk Munsel voorzien van armaturen met led-verlichting. Uit een enquête die is afgenomen door de gemeente Boxtel blijkt dat de wijkbewoners deze verlichting als positief ervaren. De gemeente nam deze resultaten mee in haar afweging. Ook lichttechnische en financiële redenen speelden mee. ,,We besparen over twintig jaar 45 procent op de exploitatiekosten”, aldus Wethouder Van de Langenberg. De eenmalige kosten om de verlichting om te bouwen in de wijk Munsel bedragen 125.000 euro.

Een handjevol wijkbewoners keek donderdag toe hoe de wethouder samen met een monteur van het Veghelse bedrijf A. Hak twee lantaarnpalen ombouwde tot led-straatverlichting. In september en oktober worden in de hele wijk Munsel 214 lichtkappen vervangen.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Proef Culinair Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Peijnenburg Verzuimbegeleiding Meubelmakerijdenberg Geerts advies Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Olieenzo