01:27:34    maandag, 13 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 03 januari 2014 09:02 uur, laatst gewijzigd op 03 januari 2014 09:05 uur

Led-licht in buitengebied Boxtel

Led-licht in buitengebied Boxtel

Op de foto: In september 2012 werd gestart met de plaatsing van led-lampen in lantaarnpalen in de wijk Munsel. De armaturen worden nu ook in het buitengebied geplaatst. (Foto: Albert Stolwijk).

In een tijdsbestek van twee jaar wil de gemeente Boxtel circa 850 straatlantaarns in het buitengebied voorzien van energiezuinige led-lampen. Ook binnen de bebouwde kom, waar eerder al proeven met led-verlichting werden gehouden, worden op enkele plekken armaturen vervangen. Het vervangen van geel door wit licht gaat de komende jaren door.

Het college van B. en W. heeft kort voor kerst ingestemd met het beleidsplan Openbare Verlichting voor de periode 2014-2018. Het heeft ten doel een bijdrage te leveren aan sociale veiligheid, comfortgevoel en laagdrempelig verblijf op straat in het donker. Maar ook tot minder energieverbruik en lagere uitgaven. De gemeenteraad van Boxtel moet in haar vergadering van 28 januari akkoord gaan met een jaarlijkse investering van gemiddeld 209.000 euro.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Doornmalen electro Geerts advies buisman optiek Café zaal Kloosterzicht TopSlank Alfa Huidtherapie Podium Boxtel Meubelmakerijdenberg Elan Bikes support Remax-optimus Beleef Boxtel Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Toverboom