RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
13:36:19    zaterdag, 19 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 13 mei 2011 13:49 uur, laatst gewijzigd op 13 mei 2011 13:53 uur

Laurien jeugdbestuurslid waterschap

Laurien jeugdbestuurslid waterschap

Op de foto: Laurien Broeders uit Boxtel gaat Waterschap De Dommel dit jaar vertegenwoordigen als jeugdbestuurslid. (Foto: Albert Stolwijk).

Laurien Broeders (13) uit Boxtel gaat dit jaar Waterschap De Dommel vertegenwoordigen als jeugdbestuurslid. In het nationale jeugdbestuur van de 26 gezamenlijke waterschappen ontbrak tot voor kort een afgevaardigde van De Dommel, maar na wat extra publiciteit meldden zich recent twee geschikte kandidaten. De keuze viel uiteindelijk op Laurien.

Het eerste nationale jeugdwaterschapsbestuur is opgezet in 2010. Het gaat om een groep jongeren tussen de 12 en 18 jaar die de verschillende waterschappen in Nederland vertegenwoordigen en er onder meer voor willen zorgen dat hun leeftijdgenoten meer betrokken worden bij het waterbeheer in Nederland.

Volgens watergraaf Peter Glas van Waterschap De Dommel was het lastig om uit twee goede kandidaten, naast Laurien ook Joeri Renes uit Best, een keuze te moeten maken. ,,Laurien gaf uiteindelijk de doorslag met haar enthousiasme. Met Joeri is afgesproken dat hij in 2012 het stokje van Laurien overneemt. Joeri is een echt buitenmens en heeft veel verstand van de natuur en vissen.”

Laurien, die als brugklasser de VWO-opleiding volgt aan het Jacob-Roelandslyceum in haar woonplaats, heeft veel zin in haar functie als jeugdbestuurder van het waterschap. ,,Hoewel het best spannend is, vind ik het vooral heel leuk dat mijn benoeming veel aandacht krijgt en dat ik er zelfs mee in de krant kom. Ik ben sinds maandag officieel begonnen als jeugdbestuurslid van Waterschap De Dommel, over een paar weken ga ik naar Den Haag voor mijn eerste vergadering met de andere leden van het nationale jeugdbestuur. Het is de bedoeling dat we samen nadenken over het waterbeheer in Nederland en plannen gaan maken voor de toekomst.”

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel SNS Bank Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Proef Culinair Huidtherapie Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Doornmalen electro