11:12:54    dinsdag, 23 juli 2019
brabants centrum logo
Zaterdag, 15 juni 2013 18:24 uur, laatst gewijzigd op 15 juni 2013 18:25 uur

Lars Boom pakt leiderstrui

Lars Boom pakt leiderstrui

Op de foto: Lars Boom won vorig jaar ook in La Gileppe. Hij verdedigt zondag zijn leiderstrui in de Ster ZLM Toer. (Wouter Roosenboom).

De Nederlandse wielrenner Lars Boom was zaterdag opnieuw de sterkste in de Koninginnerit van de Ster ZLM Toer van Hotel Verviers naar La Gileppe. Ook vorig jaar won hij de etappe in de Ardennen. Door deze overwinning leidt de renner van Blanco ook in het algemeen klassement van de vijfdaagse etappekoers.

Vorig jaar eindigde Boom als tweede in het algemeen klassement op acht seconden van Mark Cavendish. De Brit en André Greipel lijken zijn voornaamste concurrenten voor de winst van de Ster ZLM Toer. Greipel staat op 16 seconden van Boom en Cavendish staat derde op 25 seconden.

De laatste etappe gaat morgen van start in Gerwen en eindigt in Boxtel. De renners komen een aantal keer door Boxtel en Liempde en finishen omstreeks 15.00 uur in de Stationsstraat. Vervolgens vindt huldiging van de winnaars van de verschillende klassementen plaats op de Markt.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Geld en Makelaardij Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Olieenzo Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie