18:58:51    zaterdag, 11 juli 2020
brabants centrum logo
Zondag, 12 februari 2012 10:14 uur, laatst gewijzigd op 12 februari 2012 11:23 uur

Langspier: prima ijs!

Langspier: prima ijs!

Op de foto: IJspret op de Boxtelse recreatieplas De Langspier. Ook vandaag, zondag, kan het publiek er nog terecht.(Foto: Albert Stolwijk).

Vanochtend, zondag 12 februari, zijn de poorten van recreatieplas De Langspier aan de Molenwijkseweg opnieuw opengegaan. Tot 22.00 uur kunnen schaatsliefhebbers er terecht om hun baantjes te trekken.

Adri Verhoeven en Hans van den Ekart bonden als een van de eersten op zaterdagochtend de ijzers onder op de bevroren Boxtelse zwemplas. Twee dagen eerder troffen ze elkaar ook al op het Leijsenven. ,,Maar voor mijn gevoel was het toen minder koud", vertelt Verhoeven als hij na circa anderhalf uur even pauzeert. Hij heeft dan elf rondjes van twee kilometer achter de rug. ,,Eerst maar even een lekker bakje warme soep..."

Van den Ekart heeft op dat moment acht rondjes in de benen zitten en houdt het voor gezien: ,,Met name de oostkant van de zwemplas, aan de kant van het paviljoen,  is het ijs prima. Aan de overkant is veel sneeuw vastgevroren waardoor de ijsvloer hobbelig is." De twee Boxtelaren genieten van het winterweer.

Volgens uitbater John Brusselers trok De Langspier op vrijdag, tijdens de eerste openingsdag 250 bezoekers. Het ijs is volgens hem 12 tot 13 centimeter dik. Hij heeft geprobeerd een muziekkapel op te trommelen om de feestvreugde te verhogen. ,,Alle dweilorkesten zijn momenteel echter druk met carnavalsactiviteiten, dus dat is helaas niet gelukt..." Desalniettemin wordt het toch wel gezellig, weet Brusselers. ,,Daar zorgt het glaasje glühwein wel voor!"

De Langspier is de enige schaatsbaan in Boxtel met voorzieningen als toiletten, horeca en een bemande EHBO-post. De entreeprijs bedraagt twee euro.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Remax-optimus buisman optiek Doornmalen electro Toverboom Meubelmakerijdenberg Geerts advies Alfa Podium Boxtel Filipe Elan Bikes support Huidtherapie Geld en Makelaardij EmielTechniek Beleef Boxtel Olieenzo TopSlank