RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:49:47    dinsdag, 20 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 16 februari 2012 14:29 uur, laatst gewijzigd op 17 februari 2012 13:57 uur

Lambertusweg in optocht Gemonde

Lambertusweg in optocht Gemonde

Op de foto: Monique van Hal, Sjang van Vught en Arjan van der Meijden (van links naar rechts) richtten vorig jaar buurtschap De Langste Weg op. (Foto: Albert Stolwijk).

,,Je kent elkaar wel van gezicht, maar verder weet je weinig over elkaar.” Dat was voor Monique van Hal, Sjang van Vught en Arjan van der Meijden de reden om buurtschap De Langste Weg op te richten voor bewoners van de Gemondse Sint-Lambertusweg. Het resultaat is dat ruim vijftig buurtbewoners zaterdag 18 februari meedoen met de optocht van Mullukzuipertjesland.

Arjan van der Meijden woonde vijf jaar geleden nog in Boxtel-Oost. ,,Daar was een actieve buurtvereniging. Toen ik naar de Sint-Lambertusweg verhuisde, merkte ik dat hier weinig in de buurt werd georganiseerd”, vertelt Van der Meijden. Hij sprak Van Hal en zijn buurman Van Vught en het drietal peilde in de straat of er behoefte was aan een buurtdag. ,,We hebben mensen een briefje gestuurd met de vraag of er animo was voor een feest en om iets met carnaval iets doen.”

Na de buurtdag vond er een brainstormavond plaats over carnaval. Mensen uit de straat werden hiervoor uitgenodigd. Na één avond lagen er al concrete ideeën en een thema op tafel. Het thema van het buurtschap is ’doar zen wuh wir’. ,,Dit spreekt natuurlijk voor zich, omdat de Lambertusweg weer terug is van weggeweest in de optocht.” De Langste Weg heeft dit thema gecombineerd met De Smurfen. De loopgroepen zijn verkleed als de blauwe tekenfilmfiguurtjes en ook de trekwagen is hierop ingericht.

De optocht van Mullukzuipertjesland gaat zaterdag 18 februari om 13.33 uur van start. De route: Laan ten Habraken, Boomstraat, Sint-Lambertusweg, Dorpstraat, Kruisstraat, Gasthuisstraat, Akkerstraat, Lariestraat, Dorpstraat, Sint-Lambertusweg, Kerkeind, Laan ten Habraken.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo SNS Bank Gemeente Boxtel Kindertuin Tiga Café zaal Kloosterzicht Zwanenberg adviesgroep TopSlank Geerts advies Toverboom Natasja fashion Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Rijschool Dolman Koppelmans Doornmalen electro