19:26:18    zaterdag, 11 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 16 februari 2012 14:29 uur, laatst gewijzigd op 17 februari 2012 13:57 uur

Lambertusweg in optocht Gemonde

Lambertusweg in optocht Gemonde

Op de foto: Monique van Hal, Sjang van Vught en Arjan van der Meijden (van links naar rechts) richtten vorig jaar buurtschap De Langste Weg op. (Foto: Albert Stolwijk).

,,Je kent elkaar wel van gezicht, maar verder weet je weinig over elkaar.” Dat was voor Monique van Hal, Sjang van Vught en Arjan van der Meijden de reden om buurtschap De Langste Weg op te richten voor bewoners van de Gemondse Sint-Lambertusweg. Het resultaat is dat ruim vijftig buurtbewoners zaterdag 18 februari meedoen met de optocht van Mullukzuipertjesland.

Arjan van der Meijden woonde vijf jaar geleden nog in Boxtel-Oost. ,,Daar was een actieve buurtvereniging. Toen ik naar de Sint-Lambertusweg verhuisde, merkte ik dat hier weinig in de buurt werd georganiseerd”, vertelt Van der Meijden. Hij sprak Van Hal en zijn buurman Van Vught en het drietal peilde in de straat of er behoefte was aan een buurtdag. ,,We hebben mensen een briefje gestuurd met de vraag of er animo was voor een feest en om iets met carnaval iets doen.”

Na de buurtdag vond er een brainstormavond plaats over carnaval. Mensen uit de straat werden hiervoor uitgenodigd. Na één avond lagen er al concrete ideeën en een thema op tafel. Het thema van het buurtschap is ’doar zen wuh wir’. ,,Dit spreekt natuurlijk voor zich, omdat de Lambertusweg weer terug is van weggeweest in de optocht.” De Langste Weg heeft dit thema gecombineerd met De Smurfen. De loopgroepen zijn verkleed als de blauwe tekenfilmfiguurtjes en ook de trekwagen is hierop ingericht.

De optocht van Mullukzuipertjesland gaat zaterdag 18 februari om 13.33 uur van start. De route: Laan ten Habraken, Boomstraat, Sint-Lambertusweg, Dorpstraat, Kruisstraat, Gasthuisstraat, Akkerstraat, Lariestraat, Dorpstraat, Sint-Lambertusweg, Kerkeind, Laan ten Habraken.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Doornmalen electro Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Alfa Olieenzo Beleef Boxtel Remax-optimus Elan Bikes support Toverboom Meubelmakerijdenberg Podium Boxtel EmielTechniek buisman optiek Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij