07:17:38    dinsdag, 18 juni 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 25 oktober 2011 17:09 uur

Lagere lasten in Sint-Michielsgestel

De lokale lasten in de gemeente Sint-Michielsgestel worden lager. Dat blijkt uit de programmabegroting voor 2012 die dinsdag door het college van B. en W. werd gepresenteerd. Hoewel ook in Sint-Michielsgestel de komende jaren flink bezuinigd moet worden, wil het college dat de inwoners hier zo min mogelijk last van hebben.

De onroerend zaakbelasting (ozb) en rioolheffing nemen toe, de afvalstoffenheffing wordt echter lager. In Sint-Michielsgestel wordt voor de ozb en rioolheffing een vaste indexering gebruikt. De daling van de afvalstoffenheffting komt neer op gemiddeld vijf procent.

Tijdens de bespreking van de voorjaarsnota, die in mei werd gepresenteerd, lanceerde het gemeentebestuur al bezuinigingsmaatregelen. Wethouder Ed Mathijssen: ,,Deze zetten we ook door. De economische tijden zijn onzeker en bezuinigingen zijn noodzakelijk. We willen vooral onze ambtelijke organisatie verbeteren en in overleg met de gemeenteraad zijn ook al andere maatregelen genomen. Zo wordt onder meer bezuinigd op de openbare verlichting.”

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Advertenties