01:54:42    donderdag, 09 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 28 februari 2013 09:36 uur, laatst gewijzigd op 28 februari 2013 09:41 uur

Lage opkomst informatiemarkt

Lage opkomst informatiemarkt

Op de foto: GGD en RIVM waren woensdag aanwezig bij Helicon Opleidingen om uitleg te geven over de mogelijke gezondheidsrisico’s van het hoogspanningsstation. (Foto: Albert Stolwijk).

Bij Helicon Opleidingen werd woensdag een informatiemarkt gehouden over het geplande 10-150 kV-station in Lennisheuvel. TenneT, Enexis, GGD, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de gemeente Boxtel gaven informatie over de mogelijke komst van een hoogspanningsstation. De bijeenkomst kende een lage opkomst.

De aanwezigen waren vooral benieuwd naar de mogelijke gevolgen voor de volksgezondheid, GGD en RIVM meldden dat er geen risico's zijn. Wel verklaarden deskundigen dat er mogelijk hinder ontstaat door de bromtoon die het kV-station produceert.

De lage opkomst was volgens het actiecomité 'Zeg nee tegen kV' geen protestactie. De groepering was geen voorstander van de markt maar had liever een informatieavond waarbij de inwoners in gesprek kunnen gaan met de gemeente Boxtel. Deze week werd bekend dat een dergelijke bijeenkomst binnenkort wordt gehouden.

In Brabants Centrum van donderdag 28 februari meer aandacht voor het kV-station in Lennisheuvel.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Toverboom Doornmalen electro Geerts advies EmielTechniek TopSlank Alfa Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Remax-optimus Beleef Boxtel Geld en Makelaardij buisman optiek Podium Boxtel Huidtherapie