02:12:30    dinsdag, 16 juli 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 01 maart 2012 19:49 uur, laatst gewijzigd op 01 maart 2012 19:52 uur

Ladonk krijgt glasvezelnetwerk

Ladonk krijgt glasvezelnetwerk

Op de foto: Luchtfoto van bedrijventerrein Ladonk. (Foto: Gerard Schalkx).

Bedrijventerrein Ladonk krijgt een eigen glasvezelnetwerk voor supersnel dataverkeer. Het Parkmanagement, waarin gemeente Boxtel en Werkgeversvereniging Boxtel zijn vertegenwoordigd, heeft deze week het initiatief genomen voor de aanleg van het netwerk. Realisatie, beheer en onderhoud worden ondergebracht in een nieuw op te richten stichting: Glasdonk.

De voorzitter van het Parkmanagement geeft aan dat het glasvezelnetwerk op eigen kracht en met eigen middelen wordt aangelegd. ,,Het is een onafhankelijk netwerk, zonder bemoeienis van providers als KPN of Ziggo. De ligging van Ladonk aan de spoorlijn Boxtel-Eindhoven biedt dit keer een groot voordeel. We kunnen aansluiten op een glasvezelkabel die langs de spoorlijn ligt en wordt beheerd door Eindhoven Fiber Exchange. Daardoor zijn geen grote investeringen nodig om glasvezel naar Ladonk te halen.”

De kosten voor de aanleg van een glasvezelnetwerk op Ladonk bedragen volgens voorzitter Schukken enkele honderdduizenden euro’s. De financiering van het project kan plaatsvinden via de middelen die Parkmanagement tot haar beschikking heeft.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 1 maart.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Olieenzo Doornmalen electro Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Huidtherapie Beleef Boxtel Proef Culinair Meubelmakerijdenberg