RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
01:49:36    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 17 december 2012 13:36 uur, laatst gewijzigd op 17 december 2012 13:53 uur

'Ladonk' eindelijk op A2-bord

\'Ladonk\' eindelijk op A2-bord

Op de foto: De Boxtelse wethouder Wim van der Zanden en Rijkswaterstaat-directeur Diana Beuting bekrachtigen de plaatsing van het nieuwe ANWB-bord langs de A2 met een handdruk. (Foto: Gerard Schalkx).

Een langgekoesterde wens van de gemeente Boxtel gaat eind januari in vervulling. Dan komen op de westelijke rijbaan van de rijksweg A2 borden te staan die verkeer met bestemming bedrijventerrein Ladonk naar afslag 26 sturen. ,,De leefbaarheid en veiligheid in de wijk Selissenwal gaat er daardoor veel op vooruit", aldus verkeerswethouder Wim van der Zanden.

Jarenlang was het plaatsen van extra borden langs de A2 onbespreekbaar voor Rijkswaterstaat. ,,Hoe minder borden, hoe meer duidelijkheid", stelde Diana Beuting, directeur Infrastructuur Verkeer en Vervoer Noord-Brabant van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, maandag. ,,Bovendien is elk bord een extra obstakel in verband met verkeersveiligheid."

Extra onderzoeken hebben nut en noodzaak van het nieuwe bord aangetoond, aldus Beuting. Een schriftelijk pleidooi van de Veiligheidsregio Brabant-Noord, een samenwerkingsverband in het kader van rampenbestrijding en handhaving van openbare orde, gaf het laatste zetje om de borden te plaatsen.

Eind januari wordt vóór afslag 25 (het viaduct Sint-Charles) een bord geplaatst dat verkeer voor Ladonk doorstuurt in zuidelijke richting. Bij afslag 26 (Liempdse Barrière) worden automobilisten en truckchauffeurs opnieuw op Ladonk geattendeerd.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Doornmalen electro Huidtherapie Gemeente Boxtel