RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
16:22:18    dinsdag, 20 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 27 januari 2013 10:26 uur, laatst gewijzigd op 27 januari 2013 17:04 uur

Laatste rondjes op Leijsenven

Laatste rondjes op Leijsenven

Op de foto: Lekker schaatsen op het Leijsenven in Boxtel: zaterdag kon het nog, maar voorlopig voor het laatst... (Foto: Gerard Schalkx).

De schaatsliefhebbers konden zaterdag nog één keer voor de dooiaanval hun rondjes draaien op de vennen en plassen in Boxtel en omgeving. Gevorderde en beginnende schaatsers bonden de ijzers onder en waagden zich op onder meer het Leijsenven in park Molenwijk en de vennen van landgoed Venrode.   

De ijspret op het Leijsenven leverde zaterdag mooie plaatjes op. Bijvoorbeeld van opa Van Haaren die op de kleine Laura van den Berge past, terwijl de ouders hun beste beentje voorzetten op de ijspiste (zie foto). De ware schaatsfreaks hoeven natuurlijk niet te wanhopen, want de winter is nog lang niet voorbij. Voorlopig moet de ijspret echter even wijken voor de dooiaanval en verandert de betonnen ijsvloer weer gewoon in een watervlakte.

De komende dagen stijgt het kwik naar temperaturen van rond de tien graden en lijkt de vorstperiode van de afgelopen weken weer ver weg. Maar de Elfstedentocht is ook wel eens later in de winter gereden. Dus wie weet wat ons nog te wachten staat. Alleen de weergoden weten het antwoord op de vraag of er de komende tijd nog eens geschaatst kan worden. Zo niet dan hebben we in ieder geval de foto's nog...      

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

040Fit Doornmalen electro Koppelmans Rijschool Dolman Olieenzo Natasja fashion Huidtherapie Tiga Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Toverboom Geld en Makelaardij SNS Bank Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Kindertuin Modecentrum Frans Theelen