RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
09:03:29    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 04 januari 2015 09:26 uur, laatst gewijzigd op 04 januari 2015 09:30 uur

Laatste mis in Heilig Hart

Laatste mis in Heilig Hart

De Boxtelse Heilig Hartkerk sluit zondag 4 januari de deuren definitief als gebedshuis. Na bijna 115 jaar wordt het monumentale gebouw aan de Baroniestraat zoals dat in kerkelijk jargon heet 'onttrokken aan de eredienst'. De laatste hoogmis begint om 10.30 uur met pastoor Jacques Grubben als voorganger en pastor Richard Niessen en pater Hans de Visser als concelebrant.

De eucharistieviering wordt vocaal omlijst door het Verijzeniskoor én het Heilig Hartkoor. En met name de medewerking van dit laatste koor is opmerkelijk. Nadat het parochiebestuur enkele jaren geleden besloot dat door teruglopend aantal kerkgangers alleen nog in de Sint-Petrusbasiliek hoogmissen werden opgedragen op zondag, keerde het Heilig Hartkoor Boxtel de rug toe. Het koor koos ervoor met enige regelmaat de mis op te luisteren in de H. Michaelkerk te Sint-Michielsgestel.

Naast beide koren verleent het gilde Sint-Barbara & Sint-Joris medewerking aan de laatste mis in de Heilig Hartkerk. De naam van het gebouw blijft voortbestaan in de gefuseerde geloofsgemeenschap die per 1 januari is gevormd in Boxtel, Liempde, Lennisheuvel en Esch: de Heilig Hartparochie.

Welke nieuwe bestemming de Heilig Hartkerk krijgt, is nog onduidelijk. Daar wordt momenteel, met financiële steun van de provincie, onderzoek naar gedaan. (Foto: Peter de Koning).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Olieenzo Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Proef Culinair Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg SNS Bank