RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
21:27:08    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 06 april 2014 17:36 uur, laatst gewijzigd op 07 april 2014 20:22 uur

Laatste keer Wê Ploegadoers

Laatste keer Wê Ploegadoers

Op de foto: De volksmuziekgroep Wê Ploegadoers in actie tijdens hun afscheidsconcert in een bomvol café ’t Wapen van Liempde. (Foto: Stefan Latijnhouwers).

Café ’t Wapen van Liempde vormde zondagmiddag het decor voor het afscheidsconcert van de bekende volksmuziekgroep Wê Ploegadoers. Bassist Ger van Aalst, gitarist Peter Hendriks, slagwerker Ad Braken, multi-instrumentalist Jos Vervoort, accordeonist Johan Schoenmakers en Hans van Laarhoven (banjo, gitaar en mandoline) speelden voor de pauze nummers van hun nieuwe cd 'Liedjes vur Kiendjes'.

De tweede set bestond uit oude bekende liedjes van het veelzijdige muzikale gezelschap, dat furore maakte als 'De Ploegadoers' in de jaren zeventig en tachtig, over onder meer de avonturen van boer Van Kriele en 'Dubbele Jan'. Veel liedjes werden door een groot deel van de bezoekers in het stampvolle Liempdse café aan het Raadhuisplein uit volle borst meegezongen.

Zo zorgden de leden van Wê Ploegadoers - zogenoemd na de dood van de vroeg gestorven muzikale leiders Piet en Martien Grilis in de jaren negentig - nog één keer voor een feest der herkenning, waarbij de zes mannnen niet alleen muzikaal, maar ook vocaal uitblonken. Vooral de samenzang was regelmatig een lust voor het oor. Het enthousiaste publiek beloonde de volksmuziekgroep met een daverend applaus voor hun allerlaatste optreden.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Geerts advies SNS Bank Meubelmakerijdenberg Olieenzo Café zaal Kloosterzicht