06:20:35    woensdag, 24 juli 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 13 september 2011 12:46 uur, laatst gewijzigd op 13 september 2011 17:34 uur

Laatste kans voor autoluwe Markt

Laatste kans voor autoluwe Markt

Op de foto: Alleen als na demping van de gemeentevijver op deze plek een parkeerterrein wordt ingericht, is een autoluwe Markt haalbaar, stelt het college van B. en W. (Foto: Albert Stolwijk).

De gemeenteraad van Boxtel krijgt nog één kans om de Markt autoluw te maken. Dat stelt het college van B. en W. in de (sluitende) begroting voor 2012 die dinsdag werd gepresenteerd. De gemeentevijver moet sneuvelen om te worden ingericht als alternatief parkeerterrein. De oude boomgaard bij Het Hofje wordt ontzien.

Het college wil nog een laatste poging wagen om een jarenlange wens te realiseren: de Markt meer een ontmoetingsplein laten worden. Daarvoor is het wel nodig dat de huidige parkeerplekken grotendeels verdwijnen. Als de raadsfracties niet voor het aangedragen voorstel kiezen, is het wat het college betreft over en uit met de herinrichtingsplannen voor de Markt. ,,We doen dan een stap terug bij de realisering van onze ambities.”

Er is in de ogen van B. en W. maar één oplossing en dat is parkeren aan de Mgr. Bekkersstraat. ,,We begrijpen dat de boomgaard gevoelig ligt vanwege het groene karakter en de cultuurhistorie. De gemeentevijver daarentegen zou met een groene inrichting geschikt gemaakt kunnen worden als parkeerterrein”, schrijven burgemeester en wethouders in de begroting die in oktober de politieke agenda van de Boxtelse raad bepaalt.

Eerder dit jaar zorgde een plan om gemeentevijver én aanpalende boomgaard in te richten als parkeerterrein voor veel ophef en protest in Boxtel.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Geerts advies Olieenzo Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel Huidtherapie Proef Culinair Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen